Campionatul Mondial de cultură generală 2015, la Galaţi, pe 6 iunie

Campionatul Mondial de cultură generală 2015, la Galaţi, pe 6 iunie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Campionatul Mondial de cultură generală se desfăşoară, anual, cu participarea a zeci de ţări din întreaga lume. România s-a alăturat mişcării relativ recent, în 2012, iar anul acesta, pe 6 iunie, organizează evenimentul pentru a patra oară.

Noutatea absolută a competiţiei din 2015 este dată de faptul că este prima oară când concursul iese în afara Bucureştiului, un al doilea centru organizator din ţară fiind Galaţiul, unde un animator entuziast, Nicolae Dărăban, a reuşit să adune în jurul său zeci de participanţi la reuniunile săptămânale care au loc în oraş.

Campionatul Mondial de cultură generală reuneşte câteva mii de participanţi, din peste 40 de ţări, care trebuie să răspundă, într-un interval de numai două ore, la un set de 240 de întrebări, din opt domenii diverse. Cele opt domenii standard, cu câte 30 de întrebări fiecare, sunt: istorie, artă şi cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport. Trebuie spus că, în clasamentul final, punctează doar şapte din cele opt domenii, cea mai slabă serie a fiecărui concurent nefiind luată în calcul.

La Galaţi, concursul va avea loc pe 6 iunie, de la ora 12.00, la Daily Pub, local situat lângă Parcul Eminescu. Întrecerea este individuală, iar întrebările sunt traduse în limba română. Înscrierile pentru Galaţi se fac pe pagina de facebook a grupului "Paramecii".        

Citit 2074 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.