Poveşti despre India la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Poveşti despre India la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de elevi din Galaţi au călătorit joi, 11 iunie, în India, prin intermediul povestirilor lui Carmen Gache. Originară din Galaţi, aceasta este profesor universitar la Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. În cadrul conferinţei „Călător în India - un ornitolog în ţara lui Tagore”, pe care a susţinut-o la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Carmen Gache le-a împărtăşit elevilor din experienţa trăită în „ţara contrastelor”, unde a fost invitată să ţină mai multe prelegeri pentru viitorii agenţi ecologici.

"Călătoria în India mi-a schimbat foarte multe perspective. Mi-am dat seama că noi avem nişte repere false şi tocmai de aceea suntem nefericiţi. Oamenii din India sunt extraordinari de săraci, dar se raportează la alte valori, este firesc să-i vezi pe stradă dansând, cântând. India te izbeşte cu contrastele ei din momentul când ieşi din aeroport. Am vrut să le povestesc şi elevilor din Galaţi experienţa trăită acolo, să creionez o imagine a ceea ce înseamnă viaţa cotidiană a celor din India. Iar fotografiile m-au ajutat în tot ceea ce le-am spus”, povesteşte profesoara universitară.

Gălăţeanca spune că a călătorit în aproape toată lumea. „În Africa şi Australia nu am ajuns până acum. Am şanse să calc pe pământ african anul acesta, când voi face o trecere din Spania în Maroc. Şi, după viitoarea experienţă, aş vrea să vin la Galaţi, acasă, să împărtăţesc lucrurile trăite acolo", ne-a spus, la final, Carmen Gache.

Citit 2374 ori Ultima modificare Joi, 11 Iunie 2015 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.