O bibliotecă "de grădină" şi o alta pentru Micro 19

O bibliotecă "de grădină" şi o alta pentru Micro 19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe lângă Biblioteca estivală din "Parcul Eminescu", avem de luni şi o bibliotecă de vară a copiilor, în Grădina Publică, tot a Bibliotecii Judeţene "V. A. Urechia" (BVAU). Fostul chioşc de fanfară este acum frecventat de copii de toate vârstele, îndrumaţi de bibliotecare şi de numeroşi voluntari, cei mici fiind discret vegheaţi de părinţi. Citesc, se joacă, întreabă, participă la ateliere…

Bibliotecara Violeta Opaiţ, şefa biroului de împrumut la domiciliu pentru adulţi, conduce Biblioteca „Grădina cu cărţi” deschisă luni şi ne-a făcut cunoscut sloganul acţiunii: „Un copil care citeşte va ajunge un adult care gândeşte”.

Secţia va rămâne deschisă toată vara, până pe 15 septembrie, de luni până vineri, între orele 10,00 şi 18,00. Copiii de toate vârstele au aici parte de lecturi publice şi individuale, ateliere şi socializare berechet. Am întâlnit un aer relaxat, cum mai vezi prin filmele americane despre copii fericiţi.

Adolescenţii pot învaţa teatru

Primele ateliere, cele de teatru, au şi început. Ele sunt conduse de Dragoş Ioniţă şi Andrei Avram, elevi de-a XI-a, respectiv, a XII-a la C. N. "Costache Negri", tineri care studiază teatrul la Şcoala de artă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, clasa de actorie a actorului-profesor Florin Toma, îndrăgit actor al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi puternic implicat în teatrul independent. Tinerii au început cu un atelier de tehnică teatrală, continând cu lucrul pe texte dramatice moderne. „Şcoala” este deschisă, pentru copiii de peste zece ani, luni, miercuri şi vineri, între orele 10,00 şi 12,00, pe toată perioada funcţionării bibliotecii din Grădină.

O nouă filială, în iulie

Violeta Opaiţ face acum „încălzirea” pentru a conduce o viitoare filială a bibliotecii, am aflat de la directorul BVAU, Zanfir Ilie. Bibliotecara, familiară celor care vin la bibliotecă sau la saloanele lierare "Axis Libri", a apărut şi într-un film gălăţean, „Cafe Journal”, chiar în rol de bibliotecară. Din 15 iulie (managerul Ilie speră că poate chiar mai devreme), filiala nouă va funcţiona în cartierul Micro 19 şi va purta numele marii noastre romanciere Hortensia Papadat Bengescu.

Citit 1728 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.