Joi începe festivalul de film documentar INTERNAŢIONAL, la Muzeul de Artă din Galaţi. INTRARE LIBERĂ

Joi începe festivalul de film documentar INTERNAŢIONAL, la Muzeul de Artă din Galaţi. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un festival de film cu producţii documentare din toată lumea, numit „KineDok”, se deschide joi 17 septembrie, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, str. Tecuci, bloc V3. Filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Organizatori sunt Asociaţia One World Romania şi muzeul gazdă. Acest festival de film documentar este singurul din România dedicat drepturilor omului.

La muzeul gălăţean vor fi prezentate astfel, în fiecare joi seara, între 17 septembrie şi 3 decembrie. un număr de 12 filme realizate în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Olanda, Ungaria, Danemarca, Croaţia şi Rusia. Proiecţiile vor fi urmate de dezbateri cu publicul şi cu invitaţii.

Prima proiecţie, cea de joi, 17 septembrie, un documentar croat de 93 de minute recent, din 2014, care poartă titlul „Consumed”/„Epuizaţi”, şi vorbeşte despre cele mai importante momente, de bucurie şi dramă, ale vieţii unor oameni cu vârste de peste 55 de ani – „cei care au trăit peste 30 de milioane de minute”.

Aflăm despre asociaţia KineDok că aceasta „este un nou fel de comunitate internaţională, o reţea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de ocumentare creative. Kinedok este un proiect al One World Romania, în parteneriat cu Cehia, Slovacia, Ungaria şi Croaţia." Proiectul prezintă 12 filme documentare difuzate concomitent, în peste 20 de spaţii neconvenţionale din 13 oraşe din ţară.

Festivalul One World Romania a debutat în 2008, adus la Bucureşti de la Praga, când membrii echipei festivalului au înfiinţat Asociaţia One World Romania.        

Citit 2464 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.