Festivalul Internaţional Leonard | "Vânzătorul de păsări", o operetă care vă face să uitaţi de griji

Festivalul Internaţional Leonard | "Vânzătorul de păsări", o operetă care vă face să uitaţi de griji
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard" continuă duminică, 30 octombrie, începând cu ora 19,00, cu opereta "Vânzătorul de păsări" de Karl Zeller, în regia lui Cristian Mihăilescu.

Opereta "Vânzătorul de păsări" a văzut luminile rampei gălăţene la 17 octombrie 1962, fiind pusă în scenă de binecunoscutul tenor al Teatrului de Operetă din Bucureşti, Ion Dacian.

Gălăţenii sunt invitaţi să  asculte muzică bună şi să uite de necazuri: "La operetă, dramele nu sunt chiar drame, lacrimile se zvântă repede pe obraz. Aşa dorim să fie şi spectacolul nostru. Muzica lui Karl Zeller curge din şlagăr în şlagăr. Se spune că, după o reprezentaţie, pleci cu o melodie în minte. După "Vânzătorul de păsări" ajungi acasă cu un potpuriu: arii, duete, momente de cor. Este apoi textul romantic, dar şi plin de un haz irezistibil", spunea, la premieră, regizorul Cristian Mihăilescu.

Vor urca pe scenă Adelina Diaconu, Adrian Mărginean, Mihaela Alexa, Alexandru Dobre, Silvia Niţă, Anton Mihail, Dominic Cristea, Mirela Stoica, Ionuţ Popa, Ovidiu Ghioc, Roxana Dobre, Viorica Mărăndici, Gheorghe Racoviţă.

Soprana Adelina Diaconu a absolvit studiile de licenţă şi master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, câştigând de fiecare dată premii. Din anul 2013, este solistă a Teatrului Muzical „N. Leonard”, unde a interpretat diferite roluri.

Mihaela Alexa are încă din copilărie o temeinică pregătire muzicală, studiind pianul şi canto în cadrul Liceului de Arte „G. Apostu” din Bacău. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Din 2013, este solistă a Liricului gălăţean.

Soprana Silvia Niţă a studiat la Academia de Muzică "Gavril Musicescu" din Chişinău, Republica Moldova. Din anul 2003, până în prezent, activează ca asistent universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Dunărea de Jos şi dirijează Corul de copii "Allegria". În 2015 obţine doctoratul în filologie, la Galaţi.

Tenorul Anton Mihail a cântat în mai multe formaţii gălăţene, printre care: Phoebus, Sprint Rockale, Autograf. La recomandarea lui Theodor Munteanu, este angajat la Teatrul Muzical, la secţia de revistă. Urmează Facultatea de Arte, secţia canto clasic din Galaţi, iar calităţile vocale şi scenice îl propulsează în roluri principale de operetă.

Preţul biletelor este de 21,6 lei, întreg şi 10,8 lei, cu reducere.

Citit 1369 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2016 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.