Atentat terorist la Ankara, lângă sediul Parlamentului

Atentat terorist la Ankara, lângă sediul Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţă în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc, care urma să-şi reia activitatea în cursul zilei, după vacanţa de vară.

Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un "atentat terorist", relatează AFP. "Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 ora locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor. "Unul dintre terorişti a murit în explozie, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofiţerii noştri de poliţie au fost răniţi uşor" de flăcările provocate de explozie, a mai spus ministrul Yerlikaya, pe reţeaua X. Până în acest moment, atentatul nu a fost revendicat.

Explozia puternică s-a auzit pe o distanţă de câţiva kilometri. Parchetul General din Ankara a anunţat deschiderea unei anchete şi a interzis accesul în zona unde a avut loc atentatul. Canalul de televiziune privat NTV a anunţat că schimburi de focuri s-au auzit după explozie, în cartierul în care circulaţia a fost complet blocată şi unde au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni.

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic.

Citit 445 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 14:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.