Un român a murit în războiul declanșat de Hamas în Israel

Un român a murit în războiul declanșat de Hamas în Israel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un român care avea şi cetăţenie israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El servea în forţele de apărare israeliene, potrivit oficialilor Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România. "Profund întristaţi de pierderea unei persoane cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului", a anunțat MAE.

Oficialii instituţiei au transmis condoleanţe familiei şi au reiterat sprijinul pentru Israel. "Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel", a mai transmis MAE.

De la începutul conflictului din Israel, au murit aproape 1.200 de persoane. Ministerul israelian al Sănătății a anunțat luni dimineață că există 2.382 de răniți, 22 dintre ei în stare critică și 345 în stare gravă. De asemenea, sunt peste 700 de morți. Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că 493 de palestinieni au fost uciși, iar 2.751 au fost răniți în atacurile israeliene.

Citit 434 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2023 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.