Marea Britanie "strânge șurubul" în privința migrației

Marea Britanie "strânge șurubul" în privința migrației
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, Guvernul conservator britanic a anunţat că va "strânge şurubul" în problema imigraţiei legale, prin creşterea salariului minim cerut pentru a lucra în Regatul Unit şi anularea facilităţii oferite lucrătorilor migranţi din sectorul sanitar de a-şi aduce familia, relatează AFP şi Reuters.

Guvernul condus de Rishi Sunak, devansat semnificativ în sondaje de opoziţia laburistă, se străduieşte să afişeze fermitate în eforturile de a reduce imigraţia, atât pe cea legală, cât şi pe cea ilegală, toate acestea pe fondul promisiunii de a "relua controlul" asupra frontierelor via Brexit.

Ministrul de Interne, James Cleverly, a promis luni în parlament "cea mai importantă reducere" de până acum a imigraţiei nete: "În anii viitori vor putea veni în Regatul Unit cu 300.000 de persoane mai puţin faţă de anul trecut", a anunţat şeful Home Office. Acesta a anunţat totodată o creştere a salariului minim necesar pentru obţinerea unei vize de lucru la 38.700 de lire sterline (45.160 de euro) - ceea ce este comparabil cu salariul median cu normă întreagă - de la 26.200 de lire în prezent, deci o majorare de 47 la sută.

Urmează, de asemenea, să fie modificată lista meseriilor care duc lipsă de mână de lucru şi să fie creat un dispozitiv pentru a asigura că migranţii care îşi aduc familiile le vor putea întreţine, a mai spus ministrul de Interne.

Citit 419 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 15:12

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Gigi
    Marți, 05 Decembrie 2023 16:14
    91.207.102.***
    Foarte bine! Acasa cu marlanii si increzutii!
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.