Statul Islamic, apel la atacuri teroriste în SUA și Europa

Statul Islamic, apel la atacuri teroriste în SUA și Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Huzaifa al Ansari, a cerut joi să fie comise atacuri individuale în Europa şi Statele Unite, pentru a-i sprijini pe musulmani în războiul din Gaza, şi i-a felicitat pe cei responsabili pentru atacul de vinerea trecută de la Moscova, informează EFE.

Într-un mesaj audio de 41 de minute difuzat pe Telegram şi a cărui autenticitate nu a putut fi verificată, purtătorul de cuvânt al Statului Islamic a trimis un "mesaj de aducere-aminte" musulmanilor şi a spus că ceea ce li se întâmplă în prezent musulmanilor din enclava palestiniană Gaza este "ceea ce fraţii din Siria, Libia, Irak, Sinai (Egipt) şi Yemen au suferit de două ori mai mult în urmă cu câţiva ani".

"Le mulţumim soldaţilor califatului pentru eforturile lor şi ne rugăm lui Dumnezeu să reuşească să ajungă pe pământurile Palestinei pentru a lupta faţă în faţă cu evreii într-un război religios care să termine cu ei. În acest sens, îi încurajăm pe leii singuratici să vizeze evreii şi cruciaţii de pretutindeni, în special în Statele Unite şi Europa", a spus el, în mesajul în arabă distribuit de Al Furqan, organul de propagandă al grupării.

El a descris războiul din Gaza ca fiind o "rană a musulmanilor", în care este nevoie de luptă "şi nu doar de lozinci şi mottouri", potrivit alocuţiunii sale, publicată între altele cu prilejul lunii sfinte a musulmanilor Ramadan şi pentru a marca zece ani de la înfiinţarea "califatului", autoproclamat de primul lider al grupării jihadiste, Abu Bakr al Bagdadi.

Citit 260 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 17:04

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Vineri, 29 Martie 2024 18:05
    5.13.212.***
    Romania e la adapost de atentate ca ii convertesc "ai nostri" cu "fer vechi cumparaaam"....
    3
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro