Prime de Paște "nemaivăzute" de unii gălățeni. Iepurașul mai și uită pe unde a fost

Prime de Paște "nemaivăzute" de unii gălățeni. Iepurașul mai și uită pe unde a fost
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Tradiționalul "mercurial", realizat de "Viața liberă", al primelor de Paște oferite de unele dintre cele mai importante companii gălățene aduce câteva surprize. La unele dintre acestea, primele sunt... nemaivăzute, adică salariații nu le-au mai văzut deloc, nici pe card, nici ca bani în mână, deși în alți ani le-au primit. Motivele pentru care iepurașul de Paște nu s-a lăsat văzut pot fi că nu sunt bani, sau că... nu sunt bani.

Unii bugetari se dovedesc mai... bugetari decât alții. În timp ce angajații din primării și consiliul județean nu iau prime cu ocazia sărbătorilor pascale, salariații altor companii legate ombilical de consiliile locale sau de ministere primesc diferite sume de bani. Am încercat să aflăm și de la unele companii private din Galați care sunt primele de Paște oferite, însă n-am avut succes. Că n-or vrea să afle concurența, ori ANAF-ul, "privații" preferă să nu facă mare tam-tam cu privire la aceste premieri. Așadar, mergem înainte, astăzi, cu "respondenții" noștri tradiționali, grupați în ordine alfabetică.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ), regie autonomă, le-a oferit deja salariaților câte 300 de lei net, tot câte 300 de lei pentru fiecare copil al acestora și urma să vireze în această săptămână încă 800 de lei net fiecărui angajat. Adică, dacă ești angajat AFDJ și ai doi-trei copii acasă, te poți gândi să schimbi Dunărea cu marea pentru vreo două zile, măcar de 1 Mai.

Administrația Piețelor Agroalimentare SA a oferit câte 300 de lei, bani în mână, tuturor salariaților.

Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA, companie națională în subordinea Ministerului Transporturilor, le-a oferit angajaților câte 1.000 de lei impozabili. Anul trecut, prima de Paște a fost amânată de "inconfortul" financiar al companiei, care fusese cauzat de scăderea temporară a traficului naval. Anul acesta, însă, prima a venit la timp.

Administrația Zonei Libere Galați, tot regie autonomă, le-a oferit angajaților o sumă de 1.000 de lei brut, adică aproape 700 de lei bani în mână, dublu față de anul trecut.

Apă Canal SA le-a virat salariaților pe card și în acest an o sumă rezonabilă: circa 500 de lei net, echivalentul unei prime de 700 de lei impozabili.

În ultimii ani, Calorgal SA mai degrabă nu a dat prime decât a dat. Anul acesta este cu "Nu".

Salariații CFR, fie ei de la Infrastructură, Marfă ori Călători, au luat câte 300 de lei net fiecare.

Damen Galați nu schimbă lucrurile care merg bine. La șantier, prima de Paște nu este o sumă fixă, ci un procent de 25% din salariul tarifar de încadrare. Evident, la salarii diferite, prime diferite. Așa a fost și anul acesta.

Gospodărire Urbană SRL nu a dat anul acesta prime de Paște pentru salariați. În alți ani a dat.

Liberty Galați le-a băgat pe card siderurgiștilor câte 290 de lei net, rămași după impozitarea primei brute de 500 de lei.

După o perioadă de convulsii sociale în interiorul Companiei Naționale Poșta Română, care au dus inclusiv la o grevă generală de două zile, salariații Oficiului Județean de Poștă și Curierat Galați au primit în acest an zero lei, deși prima de Paște este trecută în contractul colectiv de muncă. "Avem și prime de 8 Martie trecute în CCM, dar cine le-a văzut?", ne-a spus una dintre poștărițele gălățene.

Nu în ultimul rând, angajații Transurb SA au primit câte 300 de lei bani în mână, la fel ca anul trecut.

Citit 3618 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 09:52

12 comentarii

  • postat de MIMI
    Joi, 02 Mai 2024 17:36
    86.124.200.***
    Ăla mare de la G.U nu-și apreciază salariații că muncesc datorită faptului că dacă EL nu muncește,nici alții din unitate nu muncesc!Nu are rușine și nu are respect fașă de ei,cei care-l duc în spate și ia salar nesimțit de mare!! RUȘINE LUI!Dar și păpușarul de la sindicat -nesimțire mare!
    0
    2
  • postat de Eu muncesc din greu să aibe bugetarii o viață in lux
    Joi, 02 Mai 2024 13:24
    78.208.146.***
    Eu lucrez la privat si după ce m-a rupt anaful de taxe in ianuarie februarie de nici acum nu mi-am revenit, nici de la firma nu ne-a dat vre-o prima, nimic. Nu îmi permit să am un Paște normal deși muncesc pe rupte. Văd că la stat e boierie si sigur o duc așa pentru că se lafaie pe banii mei munci
    0
    8
  • postat de Ekow
    Joi, 02 Mai 2024 10:20
    5.13.195.***
    Rușine și unor așa ziși patroni de la privat care nu au dat prime de Paști (se știu ei)
    1
    18
  • postat de Ury
    Joi, 02 Mai 2024 08:51
    5.14.152.***
    Pentru VIRGIL- angajații poștei au început sa achite pensiile încă de Sâmbăta trecută, deși SÂMBĂTA au liber și încă achita în continuare. Tu cred ca ai confundat 1Mai cu Paștele. Mai citește și tu presa aiuritule înainte să acuzi. Și în al doilea rând nu decide posta română când se achita pensiile
    9
    7
  • postat de Prime date pentru campania electorală să se voteze psd
    Joi, 02 Mai 2024 05:38
    51.179.112.***
    La privat unde ne rupe spatele și muncim ca la balamuc nu beneficiezi de nici o prima.Ai taxe peste taxe, mai mult dau pentru stat decât muncesc pentru painea mea și a copiilor mei. Anaful ma suspecteaza că și cum as fi ultimul hoț iar pe vecinul evazionist de miliarde îl lasă in pace.
    0
    21
  • postat de Ole
    Joi, 02 Mai 2024 05:30
    5.13.203.***
    Lac AFDJ, Pastele e mana in mana cu Craciunul ; primesc angajatii prima cat si copii lor, asta nu o mai inteleg niciodata. De craciun toata lumea intelege ca e vorba de pomul[cadoul] de iarna fiecarui copil.
    0
    13
  • postat de Unul care a scapat din puscaria Romania
    Joi, 02 Mai 2024 01:04
    185.69.144.***
    Inclusiv din primele de Paști, cadou cum ar veni, nu?, statul ia 42%. Vedeți exemplu sumele de la Liberty. Cum fac Apă Canal și ZLG de diminuează procentajul dat statului e altă discuție. Dar, totuși, în halul ăsta să jupoi, ca stat, până și „cadourile”? Niciunde ața ceva în lumea civilizată!
    0
    14
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 01 Mai 2024 22:30
    5.13.200.***
    Oare ne platim singuri felicitarile ???
    1
    35
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 01 Mai 2024 22:27
    5.13.200.***
    Felicitarile cu ocazia Sarbatorilor Pascale distribuite in cutiile postale din Galati si semnate de primarul Pucheanu Florin Ionut, SUNT PLATITE CU BANI PERSONALI pentru tiparire si distributie ??? Sau sunt platite din taxele si impozitele galatenilor ??? NU A FURAT startul Campaniei electorale ???
    1
    52
  • postat de Virgil
    Miercuri, 01 Mai 2024 22:05
    89.136.187.***
    Sa le fie rusine celor din Posta Romana pt ca au lasat pensionarii fara pensii de Paste!
    O sa mai pupati ciubucuri din parti de acum
    Toti sa trecem la carduri!
    17
    25
  • postat de Von Bergovicz
    Miercuri, 01 Mai 2024 21:22
    109.166.133.***
    La Primărie și CJ??? Acolo i lozu mare
    3
    33
  • postat de Cristi
    Miercuri, 01 Mai 2024 20:49
    5.13.202.***
    Șleahta de angajați ,,performanți" in majoritate incompetenți, nași, fini, cumetri, veri, soții, amante, colegi de partid, merita cu desăvârșire prime...
    1
    58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro