Autobuz pe hidrogen, în teste la Galaţi

Autobuz pe hidrogen, în teste la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

România va găzdui în luna mai cel de-al treilea turneu de promovare a autobuzelor alimentate cu hidrogen. Un astfel de mijloc de transport va fi testat pe străzile a nouă orașe europene, printre care Galaţi şi Cluj-Napoca, primele din țară care și-au exprimat interesul pentru a folosi autobuze cu acest tip de combustibil. Pe lângă testarea autobuzelor, vor fi organizate evenimente de promovare, primul la Cluj-Napoca pe 9 mai, iar al doilea la Galați, pe 13 mai.

Primele două turnee de promovare în Europa Centrală și de Est ale unor autobuze cu hidrogen s-au desfăşurat în perioadele noiembrie 2022 - ianuarie 2023, în Slovenia, Croația, Cehia, Slovacia și Ungaria, respectiv, septembrie - octombrie 2023, în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

Citit 2448 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 21:04

2 comentarii

  • postat de EU
    Vineri, 03 Mai 2024 09:59
    86.120.239.***
    Acele dirijabile de pe vremea bunicilor care functionau tot cu hidrogen s-a renuntat din cauza incendiilor, erau deosebit de inflamabile, practic ardeau instantaneu.
    4
    13
  • postat de Ion
    Vineri, 03 Mai 2024 07:57
    5.13.205.***
    Presa mainstream ne poate detalia cum se produce/transporta/depoziteaza/distribuie hidrogenul folosit la autobuze? Care este randamentul real/final al acestui autobuz? Care este costul real /km? Necesita subventii? Cate au fost comandate de particulari?
    1
    16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro