Șapte noi ocupații oficiale în România

Șapte noi ocupații oficiale în România
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Muncii a oficializat, în aprilie, un nou ordin pentru modificarea Clasificării Ocupațiilor din România (COR), în care au fost introduse șapte noi ocupații. Acestea sunt cele de farmacist primar, inginer transporturi rutiere de mărfuri, inginer transporturi rutiere de persoane, manager de cost pentru dezvoltarea proiectului, programator grafic de execuție pentru realizarea proiectului, tehnician mecatronist și atașat pentru muncă și afaceri sociale.

"În funcție de evoluțiile comunicate de Institutul Național de Statistică, unele dintre ocupațiile din România sunt înlăturate din COR. De exemplu, în cursul anilor trecuți, au fost eliminate ocupații precum telexist, inspector telegrame, râșnitor smalț, turnător valuri, pâslitor, scuturător, pieptănător, destrămător, operator scămoșetor etc., care nu mai aveau căutare", au afirmat recent reprezentanții Ministerului Muncii.

Citit 1784 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 11:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro