Polițist din trupele speciale, mort în accident de motocicletă

Polițist din trupele speciale, mort în accident de motocicletă
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Teribilul eveniment rutier în urma căruia două persoane au fost grav rănite, una pierzându-și viața, a avut loc în după-amiaza primei zile de Paște, pe Faleza Superioară, la o oră la care artera era plină de oameni ieșiți la plimbare. Un bărbat de 41 de ani, aflat pe o motocicletă cu care ieșise la plimbare, a murit după ce s-a izbit violent de un bolid care, oficial, i-ar fi tăiat calea. 

Tragedia care a înroșit asfaltul Falezei în zi de sărbătoare l-a avut în centru pe un gălățean de 41 de ani, polițist la trupele speciale, aflat în timpul liber. Cristian Jalbă ieșise să dea câteva ture de faleză cu motorul și se îndrepta dinspre Mazepa către Trecere Bac. Abia trecuse de Parcul Viva, iar în dreptul Bisericii ”Sf. Gherman și Casian” traiectoria i s-a intersectat cu cea a unei mașini aflate în fața sa, care mergea în aceeași direcție și al cărei șofer ar fi vrut să schimbe sensul de deplasare. Motociclistul nu a avut vreme să evite coliziunea și nici șoferul nu s-a mai putut feri din calea vehiculului pe două roți care s-a izbit violent de partea stângă a autoturismului. Motociclistul și o tânără aflată cu el pe motor au fost aruncați pe asfalt câțiva metri, bărbatul fiind cel mai grav rănit. A fost găsit inconștient de echipajul SMURD. Medicii au reușit cu greu să îl stabilizeze și l-au transportat la Spitalul de Urgență, unde l-au supus aproape o oră la manevre de resuscitare. În cele din urmă, bărbatul a pierdut lupta, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața. Pe mâinile medicilor a ajuns și femeia care îl însoțea, starea acesteia fiind destul de gravă, dar stabilă. 

Oficial, neacordare de prioritate

La primele cercetări la fața locului, polițiștii rutieri au stabilit ca primă culpă o manevră a șoferului mașinii, care ar fi vrut să schimbe direcția de deplasare de pe prima bandă și într-o zonă unde linia este dublă continuă. 

”Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Galați, în timp ce se deplasa pe strada menționată, pe banda unu de circulație, având direcția de deplasare dinspre strada Portului către bulevardul Cloșca, după ce a trecut de Parcul Viva și a ajuns în dreptul unei biserici, ar fi efectuat manevra de întoarcere, moment în care ar fi intrat în impact cu o motocicletă care se deplasa în aceeași direcție pe banda a doua și care era condusă de un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Galați”, a precizat IPJ Galați într-un comunicat transmis la scurt timp după producerea evenimentului.

Tot polițiștii rutieri aveau să stabilească faptul că tânărul aflat la volan nu consumase alcool. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului și răspunderea fiecărei părți implicate.

Citit 18781 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 14:08

12 comentarii

  • postat de si motociclistii trebuie sa raspecte viteza legala pe faleza
    Marți, 07 Mai 2024 14:46
    89.39.81.***
    un prost a intors de pe banda 1 pe linie continua si a venit moto cu viteza mare care de multe ori nu o vezi. prostul e vinovat, nu se face asa ceva. moto, de cind ma uit in oglinda si intorc ca un bou tu daca vi cu 140-150 km/ nu te vad. te omor. eu sint prost si fac puscarie, tu mori.
    1
    2
  • postat de dan
    Marți, 07 Mai 2024 12:35
    188.24.225.***
    CAND permisul e cumparat! iar masina e "primita" din trafic de persoane ...Poate data viitoare politistii sa nu mai inchida ochii , caci ei pot fi urmatoarele victime, printre multe altele!
    0
    12
  • postat de Florin
    Marți, 07 Mai 2024 09:49
    194.105.20.***
    D-zeu sa il odihneasca pe baiatul de numai 41 de ani, nici nu are importanta unde lucra. In toate accidentele de acest gen si soldate cu morti, vitezele lor au fost de peste 100 km/h. Daca sunt asa pasionati de adrenalina, pot iesi cu motoarele seara pe dig si nu au decat sa merga cu 300 km/h.
    9
    5
  • postat de mortul e de vina?!
    Marți, 07 Mai 2024 09:46
    86.123.138.***
    ati rupt gura cu dinamica accidentului (nici nu stiti ce este).Ba,prostilor,motociclistul circula in acelasi sens cu masina.Bombardierul,fara sa se asigure atras de volan stanga ,de pe banda unu, sa duca gagica la elice (asa a vrut ea),numai ca el (smardoiul),nu s-a asigurat si asta a fost.
    2
    15
  • postat de Geos
    Marți, 07 Mai 2024 07:07
    5.13.194.***
    O viata de om, chiar dacă era motociclist, curmata fără rost. La câteva sute de metri e giratoriu de la Ivas, șoferul de Metrz putea sa întoarcă acolo fără sa provoace un accident grav.
    Da nu-ți iei Mertz sa stai, ca săracii, în coadă. Nu?
    In rest numai gânduri bune.
    0
    24
  • postat de Zanc
    Marți, 07 Mai 2024 05:39
    5.13.203.***
    Rezultatul scolilor de soferi unde se invata ptr. examen intrebari si raspunsuri din chestionare fara nici macar o ora de curs sau sa ,,rasfoiasca,, cartea cap--coada, restul ce inveti cu instructorul auto si daca ai noroc treci examenul si dupa aceia uite ce se intampla , numai nenorociri.
    1
    26
  • postat de Roman
    Luni, 06 Mai 2024 23:57
    5.13.180.***
    Puneți fraților camere pe stâlpi și terminați targuiala.E cuiva teama de adevăr.? Ești corect nu ai de ce.
    3
    19
  • postat de Rodax
    Luni, 06 Mai 2024 16:39
    92.83.34.***
    Ar trebui puse camere video pe toți stâlpii de pe faleză, pentru că acolo se încalcă codul rutier la greu.
    6
    72
  • postat de Cristian
    Luni, 06 Mai 2024 14:37
    109.166.133.***
    Șoferul cu puțină experiență și din teribilism nu a respectat reguli de circulație sau chiar nu le cunoștea. Dar în mod sigur nici motociclistul , Dumnezeu să îl ierte , nu conducea cu 50 km/h. Nu e zi să nu fiu depășit în trafic cu viteze mult peste 50 km/h , de nu apuc să îi văd în oglindă .
    11
    78
  • postat de brighila costica
    Luni, 06 Mai 2024 14:13
    86.121.11.***
    Nu numai faptul că a făcut stânga de pe prima bandă, dar în poză apare și linia dublă continuă, deci șoferul autoturismului e vinovat, indiferent de viteza motociclistului care în acea zonă e limitată la 70 km/h...!
    7
    75
  • postat de Nicusor
    Luni, 06 Mai 2024 11:21
    5.13.134.***
    @ postat de Motociclistii adevărați respectă regulile, mai puțin ăsta,
    NICIODATA pe un drum cu cel putin 2 benzi pe sens NU faci stanga/intorci DECAT de pe banda de langa axa drumului si NU de pe prima banda (in cazul de fata).
    7
    68
  • postat de Motociclistii adevărați respectă regulile, mai puțin ăsta
    Luni, 06 Mai 2024 09:14
    37.160.32.***
    Nu discutam vină soferului auto pentru că nu știm dinamica accidentului. Însă putem înțelege că motociclistul avea viteza extrem de mare de nu a putut evita impactul. In general motociclistii sunt foarte ok și atenție in trafic. Nu mare mi-ar fi mirarea că acesta să fie ori drogat ori polițist de.
    97
    24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro