Remember. Estée Lauder (1906-2004)

Remember. Estée Lauder (1906-2004)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Josephine Esther Mentzer, cunoscută ulterior ca Estée Lauder, femeie de afaceri americană, s-a născut pe 1 iulie 1906, la New York. A absolvit liceul în Queens și a lucrat apoi în mica prăvălie pe care tatăl său o avea la parterul locuinţei, învăţând elementele de bază ale unei mici afaceri de familie. Şi-a început cariera ajutându-și unchiul, chimist și farmacist din Ungaria, să realizeze creme și parfumuri. Astfel, a învăţat cum să facă diverse produse cosmetice și a început să-şi vândă produsele de îngrijire în saloanele de înfrumuseţare.

În 1946, împreună cu soțul său, Joseph Lauter (care și-a transformat ulterior numele în Lauder), a fondat compania de cosmetice Estée Lauder Companies. Pentru a se face cunoscută, compania a început să distribuie mostre gratuite, strategie care s-a dovedit un succes, cifra de afaceri a firmei crescând considerabil. Estée Lauder a fost prima femeie magnat din domeniul cosmeticii și singura femeie inclusă printre cele mai mari personalități din lumea afacerilor în secolul al XX-lea. S-a stins din viață pe 24 aprilie 2004, la New York.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 481 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 13:01

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro