Drob de miel și de pui

Drob de miel și de pui
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: Organele de la un miel, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, mărar și pătrunjel verde, sare iodată, piper proaspăt măcinat, 3 ouă crude, 5-6 ouă fierte, 50 ml ulei, prapur (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).

Mod de preparare: Organele se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Se amestecă bine toate ingredientele și se adaugă ouăle bătute. Se asezonează cu sare și piper. Se tapetează o formă de chec cu prapurul, se toarnă jumătate din compoziție, se adaugă ouăle fierte și restul de compoziție și se dă la cuptor la 170 °C, până capătă culoare aurie.

Drob de pui cu pipote și inimi

Ingrediente: 500 g pipote și inimi de pui, 1 piept de pui, 2 cepe uscate sau 3 legături ceapă verde, 3 ouă, 1 felie de pâine înmuiată în lapte, 4 ouă fierte, câte o legătură de pătrunjel și mărar, sare, piper.

Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge o tavă de chec cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Se pun la fiert măruntaiele de pui în apă cu sare. Într-un vas separat se fierbe pieptul. Se toacă ceapa verde și se călește în puțin ulei; dacă se folosește ceapă uscată, se dă prin mașina de tocat și apoi se călește, fără a se lasă mult pe foc, ci doar până se înmoaie. Când sunt gata, se dau prin mașina de tocat atât măruntaiele, cât și pieptul de pui. Se adaugă pâinea înmuiată dată tot prin mașină împreună cu verdeața. Se amestecă apoi compoziția cu ouăle proaspete și bine bătute. Se adaugă sare și piper după gust. În funcție de consistență, se adaugă sau nu o ceașcă din zeama în care a fiert carnea de pui. Se toarnă jumătate de compoziție în tavă și se nivelează. Se așează ouăle fierte și se acoperă cu restul de compoziție. Se bagă la cuptor și se lasă circa 30 de minute la foc potrivit. Se servește pe pat de salată verde, cu legume de sezon și lămâie.

Citit 831 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2024 20:54

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro