1 Mai, ziua Micului Paris cu muștar

1 Mai, ziua Micului Paris cu muștar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Azi e a doua zi a lunii mai. În realitate, e un fel de Revelion al Ospătarilor care, pe 1 mai, au servit mici. Da, au servit, n-au mâncat. Micul este personificarea unei sărbători cu ocazia căreia este venerată Munca. Glumesc! Culmea ironiei este că, pe 1 mai, Munca este sărbătorită prin muncă.

De 1 mai, până și prințul Paul al României, care a fost prins în Malta, este asociat cu ceea ce firile sensibile numesc Micul Prinț cu muștar.

Pe 1 mai, bucureștenii, cunoscuți și sub numele de locuitori ai Micului Paris, au ieșit la iarbă verde, cu mașina. La Știrile de la tv au spus că bucureștenii au plecat spre locul de picnic demarând în trombă. De ce? Ca să-i pună pe polițiști pe jar, așa cum fac canibalii. Ăsta e farmecul inefabil și inegalabil al știrilor tv: găsesc umor involuntar chiar și acolo unde alții nici nu îndrăznesc să viseze. Umorul știrilor de 1 mai de la tv e comparabil cu ironia soartei, potrivit căreia Piedone a studiat transhumanța cu Streinu Cercel, la Sor Bon-Appetit.

Cu ocazia goanei digestive de 1 mai, aceleași știri televizuale ne-au anunțat ritos și savuros că "românii au luat cu asalt magazinele în care se vinde carne de mici". Desant prost înțeles.

Ziua de 1 mai n-a venit cu mâna goală sau cu umărul descoperit. Mulți români și-au amintit, cu nostalgie, că acu' 2-3 ani, puteau hali circa 4 mici, în contextul pandemiei. Era de ajuns să te așezi la coadă la imunizare, în Piața Obor, la un rapel cu muștar. La fiecare doză primită, te alegeai cu 3-4 mici și o broșură cu poezia "Seringa Crypto din Laponia Enighel", ediția princeps. Avantajul era evident: în caz că toate astea nu-ți picau bine, faceai o formă ușoară de indigestie.

* Din rațiuni intelectuale și anatomice, eminența cenuștie a pesedeului, Marcel, sărbătorește ziua de 2 Mai în Cap Aurora. Din fericire pentru noi, Cap Aurora nu este în Moldova.

* Iohannis se pensionează! Așa-i că fraza asta are ceva special?!

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul "Brukenthal". Președintele a ținut catedra blocată și sechestrată 27 de ani. Sărmana piesă de mobilier didactic este în stare de șoc. După ce Iohannis va ieși la pensie, catedra va fi internată într-un centru de reabilitare, mai ales că a fost auzită spunând că vrea să devină dulap.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1388 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 16:13

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro