Scrumbie, bere, muzică și distracție, pe Faleză şi în Grădina Publică (FOTO)

Scrumbie, bere, muzică și distracție, pe Faleză şi în Grădina Publică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

Forfotă, jocuri pentru copii și tarabe cu fel de fel de produse culinare! Aceasta era atmosfera sâmbătă după-amiază în Grădina Publică din Galați

Gălățenii, ieșiți cu mic, cu mare la plimbarea de seară, au fost din nou luați prin surprindere de prețurile exorbitante de la Festivalul de Paște, care se desfăşoară între 26 aprilie şi 12 mai.

De vineri seară, Grădina Publică s-a transformat într-un soi de bâlci, unde micuții scoși la plimbare în aer liber nu puteau să reziste la dulciuri, înghețată și bubble-tea cu arome și culori îmbietoare puse la dispoziție de comercianții care speră să dea lovitura financiară în aceste zile de sărbătoare. O sticlă cu apă plată costa la tarabele din Grădina Publică 10 lei, un porumb fiert - 12 lei, iar pentru o waffle cu diverse umpluturi, un părinte trebuia să plătească între 20 și aproape 40 de lei.

Pentru un părinte cu doi copii, o astfel de ieșire în Grădina Publică se ridică mult peste bugetul normal pentru o după-amiază de weekend

"Mami, dar cum pot să rezist, când sunt atât de multe bunătăți. Aș vrea și înghețată, și suc, poate și un porumb fiert", se smiorcăia o fetiță de câțiva anișori, pe care mama sa încerca să o convingă să aleagă doar un singur produs din cele frumos prezentate de comercianții ambulanți. "Este exagerat de scump. Am ieșit cu băieții și am luat la mine doar 50 de lei. Mi se părea o sumă suficientă pentru o după-amiază de sâmbătă. Acum amândoi vor waffles și un produs costă 26 de lei. Mă chinui să îi conving să-și aleagă mai puține ingrediente, ca să mă încadrez în bani", ne-a spus o mamă care aștepta resemnată rândul la toneta cu dulciurile mult râvnite de copii.

Din păcate, resturile produselor pe care gălățenii le consumau erau aruncate pe jos, prin tot parcul. E drept că toate coșurile de gunoi erau pline ochi şi nu era nimeni care să le golească, dar asta nu schimbă impresia de lipsă de civilizaţie creată de ambalajele, cotoarele de porumb şi paharele de bere împrăştiate peste tot.

Faleza, plină de gură-cască

La malul Dunării, unde în acest weekend a avut loc Festivalul Scrumbiei, era o adevărată atmosferă de sărbătoare, atât sâmbătă, cât şi duminică, de Florii. Pentru că s-a tot vorbit de mult râvnita scrumbie preparată pe grătarele pregătite ad-hoc, gălățenii s-au înghesuit pe Faleza Inferioară, atrași şi de vremea frumoasă de afară. Mai mult, celor aflaţi în Postul Paștelui ziua de Florii le-a oferit prilejul să schimbe meniul. Chiar dacă un pește cu mămăligă și usturoi costa între 35 și 40 de lei, gălățenii s-au bucurat de compania celor dragi, de aer curat și s-au lăsat atrași de grătarele pe care sfârâia scrumbia și de paharele cu bere.

Momentul culminant al zilei a fost prezența printre invitați a lui chef Scărlătescu, maestrul bucătar cunoscut gălățenilor din emisiunile tv, dar și din numeroasele sale vizite în orașul de la Dunăre la diverse sărbători, când i-a încântat pe cei prezenţi cu arta sa gastronomică.

Forfota de pe Faleză a continuat până târziu în noapte, atât localnicii, cât și invitații profitând de faptul că ultima săptămână dinaintea Paștelui este o perioadă cu multe zile libere, iar cei mici se află de luni în ultima vacanță intermodulară din acest an școlar.

Citit 11715 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 17:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro