Infrastructura energetică rusească, lovită de drone

Infrastructura energetică rusească, lovită de drone
Evaluaţi acest articol
(58 voturi)

Ucraina a lovit cu zeci de drone infrastructuri energetice din regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera sa, a declarat miercuri pentru AFP o sursă din cadrul sectorului de apărare ucrainean, insistând că este vorba de "ţinte legitime".

Drone ucrainene au lovit "două depozite petroliere care stocau 26.000 de metri cubi de carburant", în timpul acestei operaţiuni organizate de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU), a afirmat sursa. Această revendicare intervine pe fondul unor tensiuni cu Washingtonul, care a criticat public loviturile Kievului asupra unor infrastructuri energetice de pe teritoriul rus.

Înainte de revendicarea părţii ucrainene, guvernatorul regiunii ruse Smolensk, Vasili Anohin, a anunțat pe Telegram că infrastructuri energetice au luat foc după atacuri ucrainene cu drone, precizând că atacul nu a făcut victime omeneşti.

Un alt atac ucrainean cu drone a vizat miercuri zona economică specială din oraşul Lipeţk, potrivit guvernatorului acestei regiuni, Igor Artamanov. Lipeţk este situat la circa 400 de km de frontiera ucraineană, însă mai la sud, şi găzduieşte în special întreprinderi metalurgice şi farmaceutice. Armata ucraineană şi-a înmulţit atacurile cu drone asupra teritoriului rus în ultimele luni, ţintind în special infrastructuri energetice.

Citit 806 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 15:39

1 comentariu

  • postat de Noul pachet de ajutor al SUA conține și rachete ATACMS. Primele tranșe din ajutorul de un miliard pentru Kiev ajung ”în câteva ore”
    Joi, 25 Aprilie 2024 06:27
    78.31.205.***
    Așa cum era de așteptat, președintele Joe Biden a semnat imediat legea care oferă ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei. SLAVA UCRAINA !
    29
    33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro