Ce NU ar trebui să mănânci la masa de Paște

Ce NU ar trebui să mănânci la masa de Paște
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anumite alimente nu trebuie să fie prezente la masa de Paște, apreciază medicul nutriționist Mihaela Bilic.

"La masa de Paște să nu fie prezente sarmalele și salata de boeuf. Acestea sunt preparate tipice pentru masa de Crăciun. La masa de Paște avem ou fiert cu verdețuri și crudități, să umplem masa de culoare și de prospețime, adică ridichi, salată, castraveți, tot ce este colorat. În momentul în care mâncăm legume, ca și ciorbă, umplem stomacul cu apă și cu fibră și ni se pare că mâncăm mult, dar, în realitate, caloriile sunt neglijabile", a explicat Mihaela Bilic.

De asemenea, drobul este un preparat foarte sănătos, iar românii ar trebui să îl consume la masa de sărbătoare. Este un aliment cu foarte multe beneficii pentru organism. "Avem drobul, care este un preparat extrem de dietetic și de sănătos. Organele sunt fierte, acolo avem depozitul de fier al oricărui animal. Drobul este un element antianemic și îmi pare rău că nu putem găsi drob și în alte perioade ale anului în afară de Paște, pentru că este un aliment extrem de sănătos. Este omologul pateului de ficat pe care îl întinzi pe pâine", a continuat nutriționistul.

Borșul de miel și stufatul sunt, de asemenea, alimente dietetice, care sunt sănătoase la masa de Paște. Grăsimea din ciorbă se ridică la suprafață, ceea ce reprezintă un avantaj.

În cazul fripturii de miel, și aceasta are multe beneficii, unul dintre ele fiind faptul că nu conține grăsimi. Dacă este consumată alături de salată, este o masă foarte bună pentru cei care țin dietă.

Mihaela Bilic nu recomandă maioneza pe ou, deoarece aceasta poate provoca probleme pentru bilă. De asemenea, cei care nu au mâncat carbohidrați la masă o pot face la desert, cu o felie de cozonac sau pască.

"Fără maioneză pe ou, pentru că atunci facem colică biliară. Dacă nu ai mâncat garnitură la friptură, felia de cozonac sau pasca îți compensează rația de carbohidrați", a mai recomandat nutriționistul. Un alt sfat pe care Mihaela Bilic îl are pentru români este să proceseze cât mai puțin mâncarea. Este important să folosească ingrediente și tehnici simple atunci când gătesc.

Citit 1552 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 00:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro