George, un student din India, a cântat în sanscrită "Dulcelui Iisus"

George, un student din India, a cântat în sanscrită "Dulcelui Iisus"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Între credincioșii ortodocși care au fost la Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, în Duminica Sfântului Grigorie Palama, s-a aflat și George, un tânăr din îndepărtata și exotica Indie, student la Medicină. Tânărul s-a refugiat în Galați, alături de mai mulți studenți din Ucraina, după începerea războiului. Astăzi este student în anul III, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Dunărea de Jos".

După rugăciune, după predica de zile mari a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos și săvârșirea Sfintei Taine a Împărtășaniei, la ieșirea din frumoasa Catedrală, Înaltul Părinte Casian ni l-a prezentat pe George drept un tânăr credincios, de confesiune catolic. "Astăzi, Biserica din Apus și cea din care face parte George sărbătoresc Învierea Domnului. Vineri, când în Biserica din Apus a fost Vinerea Mare, George a stat trei ore și s-a rugat, în limba lui, sanscrita veche. În rugăciune, doar el și Dumnezeu", a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Prieten vechi al Arhiereului Dunării de Jos și al Catedralei din Galați, George vine dintr-o familie în care tatăl său este jurist, mama profesoară, iar bunica a fost directoarea unei școli din India. 

În semn de respect, împreună cu Arhiereul nostru, cu George, cu mai mulți studenți ucraineni, am cântat - în frumoasa Catedrală gălățeană - imnul pascal, "Hristos a Înviat!" - imn cu valoare universală.

La îndemn arhieresc, tânărul student din India I-a cântat "Dulcelui Iisus", în sanscrita veche. În bătrâna Catedrală gălățeană, s-a înălțat o voce din alt spațiu, din alte timpuri, cum nu am mai auzit...

"Și tinerii noștri știu să cânte la fel de frumos, dacă sunt învățați să facă aceasta în cei șapte ani de acasă. Nu trebuie să-l învinuim pe Dumnezeu pentru păcatele noastre. Trebuie să facem totul cu inimă bună, ca să fim pe urmele lui Hristos. De la George, eu am învățat să mă rog mai bine. Contează cât de blând ești când te rogi", ne-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Și Sfânta Liturghie din Catedrala gălățeană nu s-a încheiat, ci continuă cu emoție, pace, lumină, pe care le-am adăstat în inimile noastre...

Citit 1300 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.