Rânduiala spălării picioarelor, la Catedrala Arhiepiscopală

Rânduiala spălării picioarelor, la Catedrala Arhiepiscopală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Joia Mare a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos a împlinit, după tradiţie, rânduiala spălării picioarelor "ucenicilor". Cu acest prilej, mai mulți copii și credincioși participanți la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rugăciunea Amvonului, ierarhul Dunării de Jos a împlinit pilda de dragoste şi îndemnul dumnezeiesc la smerenie şi iubire faţă de aproapele nostru prin săvârşirea ceremonialului spălării picioarelor. În acest an, beneficiarii acestui ritual emoţionant au fost 12 copii de la Şcoala Gimnazială "Dumitru Căpraru" din localitatea Griviţa, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, proveniţi din familii cu posibilități materiale reduse. La momentul liturgic cuvenit, urmând îndemnul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţia Sa s-a încins cu ştergar şi a săvârşit ritualul respectiv celor 12 "mici ucenici", după care le-a oferit făclii aprinse.

Pe lângă binecuvântarea lui Dumnezeu, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, precum şi obiecte de igienă personală şi dulciuri, în valoare de 2.000 de lei.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre exemplul de smerenie pe care Mântuitorul Hristos l-a oferit ucenicilor Săi, arătând că rânduiala săvârşită este plină de înţelesuri tainice. La final, Părintele Arhiepiscop a avut un dialog cu copiii prezenţi la slujbă.

Citit 1991 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 16:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro