Gabriela Firea a urcat pe locul doi în intențiile de vot ale bucureștenilor

Gabriela Firea a urcat pe locul doi în intențiile de vot ale bucureștenilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opțiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% și de Cristian Popescu Piedone - 20%, conform unui sondaj Avangarde, care indică și că 42% dintre bucureșteni sunt mulțumiți de modul în care arată lucrurile în oraș.

În ceea ce privește votul pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), scorurile sunt: PSD - 31%, Alianța Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%. La alegerile europarlamentare, Alianța PSD-PNL ar obține în București 50%, urmată, la mare distanță, de Alianța Dreapta Unită, cu 26%, și de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați consideră că decizia alianței PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost una bună.

Conform sondajului, 42% dintre bucureșteni se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de modul în care arată lucrurile în Bucureşti, în timp ce 36% sunt nemulțumiţi sau foarte nemulțumiți, iar 22% au o opinie neutră.

Actualul primar, Nicușor Dan, ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%, Cristian Popescu Piedone - 20%, Sebastian Burduja - 15% şi Mihai Enache (AUR) - 7%.

În cazul votului pentru CGMB, situația este următoarea: PSD - 31%, Alianța Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%, PUSL - 10%, AUR - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

În ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul European, Alianța PSD-PNL se situează în topul preferințelor bucureștenilor, cu un scor de 50%, urmată de Alianța Dreapta Unită - 26%, AUR - 11%, PUSL - 9%, REPER - 2%, SOS România - 1%.

Decizia PSD-PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei este considerată bună de 58% dintre cei chestionați, în timp ce 18% o consideră o decizie greșită, iar 24% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-27 aprilie, pe un eșantion de 1.150 de subiecți, reprezentativ pentru populația adultă la nivelul Municipiului București, datele fiind culese prin metoda door-to-door. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Citit 527 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 18:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro