Micii vegetali câștigă teren în lupta contra celor din carne

Micii vegetali câștigă teren în lupta contra celor din carne
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua Muncii, sărbătorită în fiecare an pe 1 Mai, este una dintre cele mai bune perioade în vânzări pentru mici și bere, magazinele, carmangeriile, cât și restaurantele și terasele fiind luate cu asalt în această zi de către români. Însă, pentru că anul acesta 1 Mai este exact în săptămâna dinaintea Paștelui, mulți consumatori și-au schimbat preferințele și aleg alternative vegane, inclusiv mici vegetali, scrie ZF.

"Este de la sine înțeles că, în această perioadă, cererea pentru mici înregistrează o creștere semnificativă, iar acest fenomen se reflectă și în categoria micilor vegetali. Cu atât mai mult cu cât ziua de 1 Mai se află în acest an în Săptămâna Mare, când mulți români adoptă o dietă bazată pe produse vegetale. Dacă facem o comparație cu perioada similară din anul precedent, remarcăm o creștere a vânzărilor cu aproximativ 70% a micilor vegetali, tendință care se resimte de altfel în toată categoria de produse vegetale dedicate grill-ului", a declarat reprezentantul unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața de alimente vegetale. Toată această categorie ajunge anual la vânzări de peste 30 milioane de euro.

"Sunt multe zile libere, au fost cereri mai mari de mici vegani, dar nu așa cum ne așteptam. Micul din carne rămâne pe primul loc. În perioada postului au mers foarte bine micii vegani, dar și alte produse de acest fel", spun reprezentanții unei companii cu mai multe game de produse vegane în portofoliu, precum crenvurști, cabanos, cârnați, chicharrones, lactate și brânzeturi. Ei subliniază că, în ciuda creșterii cererii pentru alternativele vegetariene, micul din carne rămâne preferatul multora.

Citit 529 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 16:12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro