Cinci oameni tăiați cu sabia în mijlocul Londrei

Cinci oameni tăiați cu sabia în mijlocul Londrei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cinci oameni au fost răniţi şi sunt internaţi în spital după un atac cu o sabie comis de un bărbat de 36 de ani, care a fost arestat marţi, în apropierea unei staţii de metrou din zona Hainault, din nord-estul Londrei, a informat Serviciul de Ambulanţă din capitala britanică, citat de EFE.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Metropolitane (Met), incidentul, care conform primelor indicii nu este de natură teroristă, s-a petrecut la scurt timp după ora locală 07:00 (06:00 GMT), când poliţiştii au primit apeluri conform cărora o maşină s-a izbit de o casă, în zona Thurlow Garden.

Primele informaţii au indicat că mai multe persoane au fost înjunghiate cu o armă albă de un individ, care a atacat şi doi poliţişti. Serviciul de Ambulanţă din Londra a declarat ulterior pe platforma X că personalul său medical a tratat "cinci persoane la faţa locului şi le-a dus pe toate la spital", unde primesc tratament, dar că starea lor de sănătate nu este cunoscută.

O înregistrare video difuzată de presa britanică îl arată pe presupusul autor al atacului, un bărbat cu barbă şi purtând un hanorac ocru cu glugă, în timp ce mergea cu o sabie mare (în stilul unei katane japoneze) în mână. "Acesta trebuie să fi fost un incident terifiant pentru cei implicaţi. Ştiu că întreaga comunitate se simte şocată şi alarmată", a declarat subcomisarul Ade Adelekan.

Met a exclus, de asemenea, că există "o ameninţare" pentru populaţie ca urmare a acestui incident şi a dat asigurări totodată că nu caută mai mulţi suspecţi şi că ceea ce s-a întâmplat "nu pare să aibă legătură cu terorismul".

Citit 657 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 16:17

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro