Direcția Antifraudă va avea unitate și la Galați

Direcția Antifraudă va avea unitate și la Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De anul viitor, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) va avea inclusiv unități județene, nu doar unități regionale, conform unor modificări legislative recent operate de către Guvern și analizate de avocatnet.ro. Apariția unităților județene ale DGAF este prevăzută de OUG 23/2024 și face parte dintr-o nouă reorganizare a Fiscului. Acestea ar urma să devină operaționale până la 1 ianuarie 2025.

Până la sfârșitul anului 2024, activitatea inspectorilor antifraudă se va derula la fel ca până acum, pe structura organizatorică existentă. Galațiul face parte din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, alături de județele Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Vrancea.

"În prezent, fiecare structură regională antifraudă acoperă o zonă geografică foarte mare, cu consecinţe negative în plan material şi funcţional, care conduc şi la afectarea resursei umane implicate din cadrul regionalei antifraudă. Astfel, din punct de vedere material, deplasarea zilnică de la sediul structurii regionale într-un judeţ din aria de activitate a regionalei necesită cheltuieli majore cu combustibil, mentenanţa autoturismelor; din punct de vedere funcţional, distanţa mare până la obiectivul supus verificării situat într-un alt judeţ decât cel în care este sediul regionalei are consecinţe în reducerea timpului alocat verificărilor sau generarea de timp de lucru suplimentar (peste timpul normal de lucru).

Totodată, deplasările pe distanţe mari pot afecta operativitatea verificărilor şi calitatea controalelor. Din punct de vedere al resurselor umane implicate, distanţele lungi între obiectivul supus verificării şi sediul regionalei sunt generatoare de oboseală, cu consecinţe în operativitatea şi calitatea controalelor, dar şi cu posibile riscuri crescute de accidente rutiere", sunt motivele care au dus la decizia reorganizării Direcției Antifraudă pe unități județene.

Citit 976 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 11:48

3 comentarii

  • postat de magis
    Joi, 04 Aprilie 2024 14:17
    89.121.200.***
    Nu stiti, DGAF Galati va verifica si executia contractelor angajate de Primarie pe banii nostri?
    0
    10
  • postat de Carmen
    Joi, 04 Aprilie 2024 13:00
    86.124.200.***
    In plus vor aparea si ceva locuri de sefi :)
    0
    9
  • postat de Traian
    Joi, 04 Aprilie 2024 12:07
    86.120.239.***
    Se rezolvă problema fraudei mărind numărul de bugetari-birocrati.
    0
    8

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro