APEL UMANITAR/ Să ajutăm o mamă să TRĂIASCĂ!

APEL UMANITAR/ Să ajutăm o mamă să TRĂIASCĂ!
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

* Boala nu ţine cont niciodată de vârstă şi a fi tânăr nu înseamnă întotdeauna că eşti şi sănătos. Ce te faci atunci când viaţa ţi se schimbă la 180 de grade într-o fracţiune de secundă?


Ce faci atunci când ai 27 de ani, o familie frumoasă cu doi copii sănătoşi, însă planurile îţi sunt schimbate radical de un diagnostic necruţător? Cum reacţionezi atunci când viaţa ta costă mii de euro şi nu ştii sigur dacă vei supravieţui? Toate aceste întrebări şi le pune, de câteva luni, Vasilica Costea, o tânără din comuna gălățeană Vânători, care a fost diagnosticată recent cu o boală cruntă: leucemie limfoblastică acută.

În luptă cu boala

Deşi a trecut într-un timp foarte scurt prin chinuri groaznice, Vasilica are o dorinţă incredibilă de a trăi şi este încrezătoare în şansele ei la viaţă. Speră că Dumnezeu o iubeşte şi că îi va oferi şansa de a fi alături de cei doi copii, o fetiţă în vârstă de cinci luni şi un băieţel de un an şi jumătate.

Atunci când chimioterapia îi provoacă stări greu de imaginat şi simte că nu mai are puterea de a continua, îşi priveşte soţul în ochi şi simte că are pentru cine să lupte. „Vasilica şi soţul ei, Adrian Costea, sunt vecinii noştri. După ce a născut cel de-al doilea copil, a început să se simtă foarte rău. A făcut diferite investigaţii în Galaţi, până a ajuns la spitalul Fundeni din Bucureşti, unde a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută. Am fost cu toţii şocaţi şi de atunci ne străduim să îi ajutăm cum putem”, ne-a spus un vecin al femeii.

De când s-a îmbolnăvit, mama celor doi copii îşi petrece cea mai mare parte a timpului în spital, făcând investigaţii şi chimioterapie, iar atunci când vine acasă nu mai are puterea necesară pentru a se ocupa de cei doi micuţi. Copiii sunt în îngrijirea bunicii, care însă se descurcă din ce în ce mai greu. „A fost o perioadă în care Vasilica a pierdut foarte mult sânge. Ne-am mobilizat cu toţii şi am donat sânge care îi va ajunge până luna aceasta. Grupa sanguină este A II negativ, dacă cineva îşi doreşte să ajute i-am fi foarte recunoscători”, ne-a mai spus vecinul binevoitor.

În prezent, tratamentul este foarte costisitor, ajungând la costuri de 1.000 de euro lunar. Din cauza dificultăţilor financiare, soţul a fost nevoit să îşi vândă maşina, materialele de construcţie, iar în ultimul timp şi lucrurile personale. „Există un tratament de un an, care este mai ieftin, şi unul de doi ani, care este mai scump, dar şi mai eficient. Momentan, încercăm să îi asigurăm tratamentul mai puţin costisitor. Nu ne permitem mai mult deocamdată”, a adăugat bărbatul.

Cum îi putem reda speranţa la viaţă

Cei care doresc să ajute familia Costea o pot face mergând la Centrul de Transfuzii Galaţi, unde trebuie să menţioneze numele persoanei pentru care doresc să doneze. Un detaliu important este grupa sanguină a bolnavei: A II negativ.

De asemenea, puteţi dona orice sumă de bani în contul RO74INGB0000999902749432 (RON) pe numele Vasilica Costea sau puteţi licita orice obiect pe grupul de Facebook numit Licitează Donează - CLICK AICI PENTRU DETALII. Orice sumă este binevenită!

Putem ajuta o mamă să trăiască şi să îşi poată vedea fericită copiii crescând!

Citit 31343 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.