România pe hârtie în 100 de chipuri. Scurtă statistică a performanței
Foto: Iulia Kelt

România pe hârtie în 100 de chipuri. Scurtă statistică a performanței
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Ars Rediviva" și "Danube Media Center" prezintă 100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile.

De obicei, această rubrică începe cu povestea unui monument. Sau a unui eveniment istoric. Tot despre un monument e vorba și acum: unul de performanță, de această dată. Încă nu are 18 ani, dar a strâns, la propriu, o geantă cu medalii. Câteva kilograme bune. Este deja de 14 ori campioană națională și de trei ori campioană balcanică. Dacă nu vi se pare suficient, este și de șapte ori campioană europeană. Și triplă campioană mondială! Toate acestea, în 11 ani de când practică sportul. Ultimul rezultat, obținut la finele săptămânii trecute: dublă campioană națională la campionatul de karate tradițional desfășurat la Tomești, județul Iași.

Performanța sportivă a Cristinei Petcu merge mână în mână cu cea școlară: elevă a Colegiului Național "Vasile Alecsandri" la clasa de matematică - informatică, tânăra a fost anul trecut olimpică județeană la două discipline: istorie și religie.

În imagine, Cristina Petcu citește în balconul casei ridicate în urmă cu un secol de dr. Nicolae Alexandrescu, în prezent sediul Direcției Județene de Statistică (gardul din fier forjat, original, încă mai poartă pe el inițiala primului proprietar). Șef al serviciului de tratare a tuberculozei din Spitalul "Elisabeta Doamna", președinte al filialei gălățene a Crucii Roșii, Alexandrescu ajunge inclusiv la cârma orașului, pentru câteva luni (aprilie - iulie 1920).

Cristina citește din "Povești, amintiri, snoave", scrisă de Ion Creangă și publicată la începutul secolului XX. Cartea cuprinde inclusiv versuri și o variantă a "Mioriței", intitulată "Mielușica".

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1817 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.