De ce se adună românii din diaspora la Palatul Parlamentului

De ce se adună românii din diaspora la Palatul Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima dată, românii de pe ambele maluri ale Prutului, plecaţi în străinătate, se reunesc, astăzi, la Bucureşti, la Congresul Diasporei Unioniste organizat la Palatul Parlamentului de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012". Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, la reuniunea diasporei din România şi Basarabia, care se va desfăşura până pe 5 aprilie 2015, vor participa peste o sută de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din străinătate, dar şi experţi, oameni de cultură şi politicieni preocupaţi de viitorul comun al României şi Republicii Moldova. Obiectivele centrale ale evenimentului sunt identificarea principalelor dificultăţi cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în ţările de reşedinţă şi conlucrarea în vederea apropierii dintre România şi Republica Moldova.

„Două state, o singură Diasporă: integrarea comunităţilor în ţările de domiciliu. Măsuri pentru integrarea basarabenilor din diasporă în comunităţile şi asociaţiile româneşti”, „Structuri organizatorice ale Diasporei: funcţionalitate şi eficienţă”, „Diplomaţia Unirii - program de acţiuni pro-unioniste, organizate de românii din Diasporă, pentru asigurarea unui lobby permanent în favoarea Unirii, orientat către factorii de decizie din ţările-gazdă” sunt, potrivit comunicatului de presă, câteva dintre atelierele de lucru şi dezbaterile la care vor lua parte românii din Italia, Franţa, Spania, Germania, Elveţia, Marea Britanie şi SUA. În ultima zi a reuniunii va fi adoptată o Rezoluţie comună, citită în amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti.

„Statul român se chinuieşte de vreo opt ani să organizeze o adunare a Diasporei. Nu au luat în seamă nici măcar semnalul de alarmă tras pe 16 noiembrie. Iată că noi, societatea civilă, suntem mai bine pregătiţi şi vom organiza la acest sfârşit de săptămână lucrări menite să reunească Diaspora pe cel mai important subiect al naţiunii noastre: Unirea cu Republica Moldova, următorul proiect de ţară”, declară George Simion, preşedintele Acţiunii 2012, în comunicatul de presă.


CITEŞTE ŞI: LEGEA care elimină COZILE umilinţei/ Cum vor VOTA prin CORESPONDENŢĂ gălăţenii din diaspora

Citit 2205 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.