În martie, peste 60 de verificări fiscale la persoane juridice

În martie, peste 60 de verificări fiscale la persoane juridice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna martie, 34 de inspecții fiscale și 22 de controale inopinate și încrucișate, în urma cărora au fost stabilite obligații suplimentare de plată în valoare totală de 4,35 milioane lei, atât de la persoane juridice, cât și fizice.

Conform AJFP Galați, principalele obligații stabilite suplimentar, în cuantum de 2,45 milioane de lei, au fost reprezentate de impozitul pe profit și cel pe venit, ceea ce reprezintă un procent de 56,32% din total. Acestea au fost urmate de cele 0,91 milioane de lei pentru TVA, echivalând cu un procent de 20,92%.

„În virtutea rolului preventiv, urmare celor 61 acțiuni de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, în luna martie 2024, organele de inspecție fiscală au stabilit obligații suplimentare la bugetul de stat în cuantum de 978.281 lei. De asemenea, la contribuabili persoane fizice, s-au finalizat șase acțiuni de verificare documentară, fiind stabilite obligații de plată în valoare de 24.564 lei, înscrise în decizii de impunere.

Precizăm că în luna martie 2024 s-au emis 17 notificări de conformare, cu un risc fiscal estimat în sumă totală de 3.369.478 lei. Notificările de conformare au fost transmise în vederea reanalizării situației fiscale și corectarea declarațiilor de către contribuabili, în termen de 30 de zile, dacă se confirmă riscurile identificate”, informează AJFP Galați.

Citit 982 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 16:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro