Planurile Oțelului pentru sezonul viitor. Fără vacanță pentru gălățeni

Planurile Oțelului pentru sezonul viitor. Fără vacanță pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Gruparea roș-alb-albastră are două șanse importante de a se califica în cupele europene, iar în cazul în care va fructifica această oportunitate, atunci pregătirile se vor relua foarte curând după încheierea campionatului

La Oțelul merge bine treaba, iar victoria cu FC Hermannstadt, scor 1-0, din weekend, confirmă acest lucru. Trupa lui Dorinel Munteanu a depășit cu bine seria infernală cu meciuri din trei în trei zile, iar în afară de calificarea în "Cupa României" (pentru prima dată după 20 de ani), se află într-o situație foarte bună și în campionat. Gălățenii au șanse bune să câștige faza de play-out sau cel puțin să încheie sezonul peste Universitatea Cluj, echipă în fața căreia ar avea de disputat barajul pentru Conference League.

"După programul din ultima lună, nu pot decât să fiu mulțumit de parcurs. Avem cinci victorii, un egal și o înfrângere. Cred că e mai mult decât bine. Ne-am organizat foarte bine. Efortul băieților a fost atât de mare încât nu am dat șansa adversarului să fie foarte periculos. Am luat trei puncte meritate cu Hermannstadt, iar acum ne gândim la următorul joc, cu Petrolul. De la începutul campionatului le-am spus jucătorilor să aibă încredere. Dacă eram mai atenți în tur, poate jucam în play-off. Dar stăm bine. Acum un an, nu aveam nicio șansă, iar acum cu toții trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat. Sperăm să câștigăm și restul meciurilor și să terminăm cu bine anul competițional. Nu voi menaja niciun jucător în acest final de sezon. Nu am de ce. Pentru mine, meciurile oficiale sunt mai bune decât antrenamentele. Le dau posibilitatea jucătorilor să demonstreze că mă pot baza pe ei", ne-a declarat Munteanu.

Două cantonamente la vară

Mai mult, antrenorul gălățenilor a specificat că e pregătit să își ia gândul de la vacanță. Dacă Oțelul se califică în preliminariile cupelor europene, pregătirea va trebui să înceapă foarte devreme. În plus, ediția următoare de campionat va debuta mai devreme cu o săptămână față de sezonul în curs.

"Ce planuri am? Nu pot să spun pentru că nu e normal să vorbim înainte. Mă gândesc cu părere de rău că nu voi avea vacanță. Vom începe pregătirea după numai câteva zile. Facem două stagii de pregătire, unul la munte și unul în străinătate. Dacă mergem în Europa, tururile preliminare încep repede. După trei ani, mi-aș fi dorit și eu 2-3 săptămâni de vacanță. Dar sunt în grafic să nu am", a adăugat Munteanu.

Până la finalul sezonului actual mai sunt cel puțin trei partide de disputat: cu Petrolul (deplasare) și FC Botoșani (acasă) - în play-out, respectiv, cu Corvinul (la Sibiu), în "Cupa României". În cazul în care gălățenii nu câștigă Cupa, atunci vor avea de jucat un meci de baraj cu Universitatea Cluj și, eventual, dacă se califică, un altul împotriva ocupantei locului 3 din play-off, având ca miză calificarea în Conference League.

Astfel, câștigarea "Cupei României" are ca miză nu doar calificarea într-o competiție superioară, Europa League, dar și încheierea sezonului mai devreme.

Continuitate, dar și câteva modificări

Chiar dacă Dorinel Munteanu a anunțat că va miza pe continuitate la nivelul lotului, vor exista câteva modificări. Totul va depinde, în primul rând, de eventuala participare în cupele europene. Se va încerca, de asemenea, să se pună accentul mai mult pe legitimarea de jucători români, în perspectiva regulilor federale ce vor intra în vigoare din sezoanele următoare cu privire la un minim de cinci fotbaliști autohtoni în primul ”unsprezece”.

Citit 6132 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 19:54

5 comentarii

  • postat de JOHN
    Miercuri, 01 Mai 2024 09:39
    86.124.201.***
    Numai habarniștii și răuvoitorii pot denigra Oțelul și pe Dorinel! Se știe că întregul oraș este alături de club,chiar dacă mai sunt și uscături! HAI OȚELUL,HAI DORINEL,VĂ IUBIM!
    0
    5
  • postat de Solgers
    Marți, 30 Aprilie 2024 15:05
    93.120.27.***
    Cite bilete cumpăra fratele lui c. Munteanu? E mereu acolo, la vip-uri
    12
    0
  • postat de Mariana
    Marți, 30 Aprilie 2024 14:40
    185.123.143.***
    Otelul poate pierde tot. Cupa și meci cu Uta... Dorinel poate face vacanta cu doamna... Eu vreau ca otelul sa cistige dar sa nu ne kkam pe noi...
    18
    0
  • postat de Motanel
    Marți, 30 Aprilie 2024 14:30
    185.123.143.***
    Sa nu uitam ca putem pierde finala cupei. Sa nu uitam ca Uta ne poate bate oricind.. Sa nu uitam ca vrăjeală face parte din fotbal. Asta e
    15
    0
  • postat de Roman
    Marți, 30 Aprilie 2024 00:07
    5.13.180.***
    Nimic concret în articol.Vacanță trebuie sa ia băieții, e o aberație .Sa nu fugim după 2 iepuri și sa nu prindem nici unul....ar fi o nereușită.3,4 jucători ar fi cazul sa mai vina.In rest "Succesuri ".
    9
    13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro