De „Black Friday”, val-vârtej prin magazinele gălăţene

De „Black Friday”, val-vârtej prin magazinele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stimultate de reduceri, vânzările magazinelor de electronice şi electrocasnice au crescut de 30 de ori


După joia seacă, în care cei mai mulţi dintre gălăţeni nu şi-au cumpărat nici măcar o baterie, a venit şi Vinerea Neagră - „Black Friday”, ziua reducerilor cu multe procente, în magazinele de electronice şi electrocasnice! Şi cum spaima recesiunii încă ne mai dă câte un fior, nu aveam cu să ratăm o întreagă zi de reduceri! Cu banii în buzunar, dar cu gândul numai la chilipiruri, gălăţenii au dat fuga la magazine încă de la primele ore ale dimineţii. Şi n-au stat prea mult pe gânduri. De la frigidere şi televizoare cu diagonală atât de mare că abia încap pe un perete, până la aparate foto sau laptopuri - totul a mers la vânzare. Evident, reducerile nu erau întotdeauna substanţiale. Dar de ce să cumperi astăzi cu o sută de lei mai scump, cât ieri se putea şi cu 200 de lei mai ieftin?

Coadă la casă

Chit că nu trecem zilnic prin magazinele de electronice şi electrocasnice, nu ne amintim să mai fi văzut ditai coada la magazinul Flanco din Ţiglina I. Ieri, la orele prânzului, după ce valul de cumpărători pasionaţi măturase deja zona, tot erau vreo 30 de oameni aliniaţi în spatele casei. Unii îşi rezervaseră deja produsele, la raft, iar alţii doar ţineau rând, în spreanţa că, până vor ajunge la casă, rudele şi prietenii de prin magazin vor fi găsit ceva de cumpărat. Agenţii de vânzări din magazin făceau cu greu faţă avalanşei de întrebări şi de cereri. Puţini erau gălăţenii care păşeau afară din magazin fără să-şi fi luat măcar un set de boxe sau un cuptor cu microunde de nici 200 lei. Cea mai mare reducere pe care am mai găsit-o, la orele prânzului, era de 29 la sută, la un aragaz. La laptopuri, reducerile comune erau de 5 sau 10 la sută. Site-ul Flanco anunţa, încă de dimineaţă, epuizarea stocurilor la aproape 30 de produse, în magazinele din întreaga ţară. Online, cea mai mare reducere - în valoare de 45 la sută, la un aspirator Phillips care nu mai costa 599 lei, ci doar 329 lei. Coadă la case şi aglomeraţie în magazin era şi la Altex, în Micro 19. Reducerile erau semnalizate prin etichete cu „Black Friday” şi variau între 7 şi peste 20 la sută şi se aplicau la aproape toate produsele: de la laptopuri şi televizoare, camere video şi telefoane, până la frigidere, aragazuri şi cuptoare sau plite electrice.

Cumpărători peste aşteptări

Cele mai multe dintre site-urile magazinelor au căzut, ieri, în cursul dimineţii. Singurii care nu au avut nici un fel de problemă par să fie cei de la emag.ro, al căror site a fost funcţional, non-stop. Domo.ro a picat în timpul dimineţii şi nu şi-am mai revenit până la închiderea ediţiei. Altex.ro a fost funcţional în cea mai mare parte a zilei, dar accesul a fost defectuos până spre după-amiază. Pe emag.ro, cea mai consistentă reducere ajungea la 50 la sută. Se vindeau la reducere produse IT, electronice, electrocasnice, dar şi cărţi şi produse de bricolaj. Se aşteptau retailerii să vândă cu nemiluita, şi de 30 de ori mai mult decât într-o zi normală, chiar şi în condiţiile în care scăzuseră preţurile? Probabil că nu. Oricum ar fi, dacă nu ştiaţi, acum aţi văzut cum e Black Friday sau Vinerea Neagră a preţurilor. În cazul în care n-aţi cumpărat, mai vine o zi de reduceri şi la anul!

Citit 3251 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2012 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.