Extinderea canalizării și o nouă stație de epurare

Extinderea canalizării și o nouă stație de epurare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La Fârțănești urmează darea în execuție a proiectului ”Extindere Sistem de Canalizare  și Construirea unei stații de Epurare”, în zona numită popular Șargu. Este un proiect în valoare de aproape 4,8 milioane lei, fără TVA, pentru 2,7 km de rețea cu racorduri la fiecare gospodărie și pentru o stație de epurare nouă. Sunt vizate  două străzi principale şi cinci adiacente.

Finanțarea se realizează prin Programul Național de Investiții ”Anghel  Saligny”, termenul de finalizare fiind de 12 luni, iar câștigătorul licitației, MERIDIAN CONSTRUCT din Vânători, Galaţi.   

”Au fost semnate atât contractele de finanțare cât și contractul de execuție lucrări , iar în acest moment ne aflăm în faza de obținere a acordului de mediu, iar după obținerea acestuia  va fi emis ordinul de începere a lucrărilor. Capacitatea maximă este de 75 metri cubi pe zi, echipamentul constă din două pompe submersibile cu tocător pentru apele menajere”, ne explică primarul Adrian Filote. 

În ultimii ani s-au mai finalizat două proiecte de canalizare în comuna Fârțănești astfel că în curând, rețeaua de canalizare va acoperi toată comuna. Un alt proiect aflat în lucru este cel de amenajarea aleilor de acces betonate la punțile pietonale care trec peste râul Chineja.

Citit 2653 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 16:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro