ArcelorMittal le-a făcut sindicaliştilor o nouă ofertă salarială: trei bonusuri în 2013
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal le-a făcut sindicaliştilor o nouă ofertă salarială: trei bonusuri în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia companiei siderurgice ArcelorMittal Galaţi a mărit numărul de bonusuri pe care este dispusă să le acorde celor aproape 7.800 de angajaţi anul acesta, în condiţiile în care susţine că nu poate majora salariile de bază din unitate. "Patronatul a avansat o nouă ofertă astăzi (miercuri, n.r.), propunând acordarea unui bonus de 2 la sută din salariul anual în ianuarie, necondiţionat, a altui bonus de 2 la sută în iulie, tot necondiţionat, şi a unui bonus de 1,5 la sută în decembrie, dar condiţionat de realizarea unui profit, oricât de mic, în 2013", a spus, după runda de negocieri de miercuri, purtătorul de cuvânt al reprezentanţilor salariaţilor, Vasile Crişan.

Oferta anterioară a companiei consta în oferirea unui bonus de 2,5 la sută din salariul anual în aprilie, necondiţionat, şi a altui bonus de 2,5 la sută în decembrie, dar condiţionat de realizarea unui profit de 5 milioane de euro.

Reprezentanţii salariaţilor şi liderii Federaţiei Sindicale Solidaritatea Metal s-au abţinut să se pronunţe asupra noii oferte făcute de patronat, menţinându-şi deocamdată revendicările, dintre care cea mai importantă este majorarea salariilor de bază din combinat cu 5 până la 7 la sută anul acesta. Solicitărilor lor li se mai adaugă una - salariul minim din unitate să fie cu 50 de lei mai mare decât salariul minim pe economie.

Părţile se vor reuni la masa tratativelor pe 25 şi pe 28 ianuarie. Între timp, sindicaliştii speră să aibă o discuţie cu directorul general, Bruno Ribo.

Citit 3880 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.