Patronatele cer FMI să accepte reducerea TVA la carne de la 24% la 5%

Patronatele cer FMI să accepte reducerea TVA la carne de la 24% la 5%
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatele din industria cărnii au trimis o scrisoare deschisă către FMI, în care solicită acordul pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne de la 24% la 5%, argumentând că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 de milioane de euro.

"Am adresat această scrisoare către FMI pentru a deschide dialogul cu cei care decid luarea în discuţie a scăderii TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%. Vrem să readucem în discuţie valoarea uriaşă a evaziunii fiscale din industria cărnii, cel mai important contributor la bugetul de stat", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alex Jurconi, preşedintele federaţiei Pro Agro.

El a afirmat că patronatele din industrie speră ca propunerea de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne la 5% să fie pe agenda FMI la următoarea vizită în România.

"Le propunem celor două părţi, Guvernului României şi FMI, să ia în considerare argumentele noastre şi să invite asociaţiile la masa discuţiilor", a mai spus reprezentantul feredaţiei.

Producătorii şi procesatorii români de carne s-au plâns în ultima perioadă că au ajuns la limita profitabilităţii şi situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc.

Din datele centralizate de către Pro Agro, evaziunea fiscală pe lanţul cărnii depăşeşte în România 450 de milioane de euro anual.

Citit 1107 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.