"Educaţia, cea mai mare nevoie a clientului"

"Educaţia, cea mai mare nevoie a clientului"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dumitru Buzilă a venit la târgul apicol din Galaţi tocmai de la Suceava. N-a adus doar sortimente de miere, ci şi câteva alte produse combinate, la care a lucrat, de-a lungul timpului. Are, acasă, 60 de familii de albine pe care le exploatează în regim staţionar, adică fără să plimbe stupii pe lângă lanuri şi păduri. E şi cultivator de cătină, dar lucrează şi cu coacăze, afine, măceşe sau păducel. Spune că îşi vinde produsele în toată ţara şi că cea mai mare problemă a multora din consumatori este lipsa de educaţie în ceea ce priveşte produsele apicole.

„Sunt mulţi oameni care nu ştiu cine ştie ce despre miere şi produsele derivate. Şi nu-i asta o problemă, că nimeni nu s-a născut învăţat. Unii spun că mierea de rapiţă trebuie să fie galbenă musai, pentru că şi floarea de rapiţă e galbenă. Şi nu-i adevărat. Mierea de rapiţă e albă. Am întâlnit oameni cu părul alb care se uitau cu suspiciune la o cutie de polen şi mă întrebau: „Da asta ce mai e?”. Sigur că le explici, numai că după o anumită vârstă, clientul e tot mai puţin receptiv la informaţiile şi la sfaturile noastre. Sunt atâţia care spun că mierea de calitate nu trebuie să cristalizeze. Iarăşi e fals. Există mierea care cristalizează greu, cum e cea de salcâm şi mierea care cristalizează uşor, ca cea polifloră. Acum, mierea polifloră e toată cristalizată.". Apicultorul sucevean spune că a venit la târgul apicol de la Galaţi conştient fiind că s-ar putea să nu vândă niciun borcan cu miere.

„Numai transportul, de la Suceava la Galaţi, e o cheltuială care se reflectă în preţul mierii şi al celorlalte produse pe care le vând eu. Dar asta nu-i o problemă, din punctul meu de vedere. Şi dacă n-aş vinde, vin să mă întâlnesc aici cu apicultori, vin să vorbesc cu potenţiali clienţi. Aşa fac, ori de câte ori sunt invitat să particip la un târg apicol. Cine vrea miere de la mine, nu-i musai să o cumpere pe loc. Sunt de găsit pe internet şi trimit, în toată ţara!”, mai spune Dumitru Buzilă.

Citit 2310 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2016 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.