Sindicaliştii cu diplomă la FSS Metarom

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul pentru instruirea liderilor de sindicat, finanţat de către Uniunea Europeană şi al cărui beneficiar este FSS Metarom, se află în plină desfăşurare. Potrivit vicepreşedintelui acestei structuri sindicale de la nivelul ArcelorMittal Galaţi, Nelu Macovei, în luna noiembrie vor exista pe platforma siderurgică din oraşul nostru reprezentanţi ai salariaţilor şcoliţi în ale problemelor legate de relaţia patronat - sindicate.

"Prima parte a programului de instruire a luat sfârşit în urmă cu câteva zile. A fost vorba despre un training la care au participat 25 de lideri de la nivelul federaţiei şi de la fiecare uzină din Combinat. Urmează ca pe 19 octombrie să înceapă cea de-a doua etapă a pregătirii, iar aceste cursuri să se finalizeze complet cu un examen care va avea loc pe 3 noiembrie", a declarat vicepreşedintele FSS Metarom Galaţi, Nelu Macovei.

Potrivit acestuia, sindicaliştii care vor promova acest examen vor deveni delegaţi sindicali. Cu ce schimbă aceste cursuri datele problemei, în condiţiile în activitatea sindicală devine din ce în ce mai puţin vizibilă datorită problemelor economice? Liderii sindicali care participă la aceste cursuri susţin că lucrurile pe care le învaţă îi vor ajuta în relaţiile cu patronatul, iar asta pentru că acţiunile lor vor fi mult mai bine organizate.

"Lucrurile pe care le învăţăm le ştiam deja în mare parte. Numai că modul în care le aplicam nu era unul organizat foarte bine. Practic, în urma acestor cursuri vom avea o imagine mult mai clară despre modul în care trebuie structurate acţiunile sindicatului", a mai declarat reprezentantul FSS Metarom Galaţi.

După ce cei 25 de lideri sindicali vor primi patalama şi li se va asocia titulatura de delegaţi sindicali, alţi 100 de reprezentanţi ai salariaţilor vor participa la o nouă serie de cursuri similare care vor începe, probabil, la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.