Nu puneţi botul la amnistia fiscală!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă aş fi inspector la Curtea de Conturi, m-aş simţi ofensat de decizia Guvernului de a amnistia toţi bugetarii care au încasat sume necuvenite din banii statului. Adică tot ce am lucrat eu din 2009 încoace este şters cu buretele. Sunt luni, ani, în care respectivii inspectori au luat la puricat dosar cu dosar, act cu act, pentru a descoperi neregulile şi pentru a pune lucrurile pe un făgaş corect. Constaţi dintr-odată că toată munca ta a fost în zadar, fiind desfiinţată dintr-un moft electoral. Şi nu numai munca ta de până acum, ci şi munca pe care o vei depune de acum încolo. Pentru că nimeni nu garantează că, la următoarele alegeri, nu se va recurge la o nouă pomană şi mită electorală pe acelaşi sistem.

Oricum, mă simt ofensat şi ca simplu cetăţean, pentru că politicienii noştri, în loc să găsească soluţii reale la problemele noastre, ne aruncă la fiecare alegeri praf în ochi.

Alături de oameni (profesori şi cadre sanitare), cărora amnistia vine ca o măsură reparatorie pentru că ar fi avut dreptul să aibă totuşi salarii mai mari, li se dau înapoi banii şi funcţionarilor din administraţie care şi-au tras sporuri nesimţite pe banii noştri şi directorilor instituţiilor căpuşă ale statului, care şi-au dat, cu de la sine putere, salarii necuvenite, în timp ce duceau la faliment societăţile pe care le conduceau cu atâta „pricepere”. De exemplu, la CJ Galaţi, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de aproape 200.000 de euro, la Primărie – 2,9 milioane de euro, în timp ce directorii de la AFDJ Galaţi şi-au luat ilegal, în numai doi ani, sporuri de aproape 300.000 de euro. Iar un fost director de la APATERM are de dat înaapoi peste 100.000 de lei.

Tot românul ar trebui să gândească în faţa urnelor, dincolo de implicaţiile imediate ale acestei „milostenii” guvernamentale. Profesorii, medicii, în general bugetarii săraci, cărora li s-a tăiat din salarii, oricum ar fi meritat aceşti bani, deci n-au parte de nicio gratitudine din partea Guvernului. Cei mai avantajaţi sunt tot cei care fără nicio jenă şi-au acordat „din greşeală” sporuri astronomice, luate cu lopata din banii publici.

Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de subita milă venită de la Ponta, ci ar trebui să se gândească cu spaimă şi cutremur la faptul că, după alegeri, va veni şi nota de plată. Pentru că Ponta nu aduce aceşti bani de la el de acasă şi nici din buzunarele adânci ale colegilor săi de partid, nici din buzunarele rotunjite ale membrilor partidelor aflate în opoziţie. E clar ca bună ziua că această mită şi pomană electorală va fi plătită tot din banii contribuabililor. Mai trist este că bugetarii săraci sunt păcăliţi că vor scăpa de restituit te miri ce şi mai nimic, în timp ce vor contribui mult mai mult pentru furtul comis tot de politrucii din administraţia publică şi din funcţiile de conducere ale unor societăţi întreţinute din banul public. 

Nu în ultimul rând ar trebui să vă gândiţi că ceea ce face acum Guvernul este ilegal, neconstituţional şi imoral. Ilegal şi neconstituţional, pentru că există deja hotărâri judecătoreşti definitive, prin care oamenii respectivi sunt obligaţi să restituie banii, decizii care, probabil, nu se vor mai respecta. Şi mai suntem stat de drept? Imoral pentru că perpetuează şi pe viitor asemenea practici: funcţionarii publici şi directorii vor continua să-şi acorde sporuri cu nemiluita, pentru că ştiu că nu le vor mai da înapoi, chiar dacă vine Curtea de Conturi şi demonstrează negru pe alb că au fost necinstiţi.

Citit 2078 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.