Galaţiul e varză, ne trebuie un masterchef

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au talent! Fără câr şi mâr, aici nu încape loc de discuţie. Şi nu mă refer doar la gălăţenii care au rupt audienţele în showul de talent de la Pro Tv, ci la toţi cei care au strălucit pe micul ecran prin valoarea şi talentul lor.

Numai anul trecut am avut doi gălăţeni la „Vocea României”, pe Claudiu Rusu şi pe Elena Petcu. Om fi noi buni la „Vocea României”, păcat că „Vocea Galaţiului” nu e nici măcar auzită la nivel naţional de-am ajuns să ne căutăm în van pe hărţile şi planurile de investiţii ale Guvernului. Despre Vocea Cetăţeanului, ce să mai vorbim, că s-a săturat sărmanul să tot spună de unul singur fără ca nimeni dintre autorităţi să-l asculte, să ţină cont de vrerea lui şi să-i răspundă cu fapte, nu cu promisiuni şi amânări. Dar să nu vorbesc cu păcat, primarul Marius Stan tocmai a început să ţină audienţe...

Am avut un gălăţean şi printre pretendenţii „Burlăciţei”, pe Gabi Aur. Şi s-avem rezon, gălăţeanul a cam ajuns la inima junei, ba a şi rămas. Deci talentul de cuceritori nu ne lipseşte. Păcat că nu reuşim să fim suficient de fermecători şi de atractivi cu niscai investitori serioşi şi plini de bani, care să vină pe meleagurile noastre şi să prindă rădăcini. Uite de pildă alde Yazaki! Ce-au avut brăilenii şi n-avem noi?! Mda, autorităţi care s-au mişcat mai bine.

Gălăţenii au şi X Factor! Păi am avut trei gălăţeni de excepţie, pe Radu şi Răzvan Forţu şi Alexandra Crişan, în concursul care e mai mult decât voce de la Antena 1. Om fi având noi factorul X, dar ne lipseşte factorul A, de la administraţie, unde dăm cel mai adesea chix. Dovadă mai bună decât deszăpezirea de anul acesta nici că există!

Galaţiul are copii talentaţi. La KIDSing, au cântat de mai mare dragul Gabriela Munteanu şi Bianca Gîrmacea. La Next Star, ce să mai spun, am avut ediţia şi copilul sau copiii din Galaţi. Două puştoaice în finala de popularitate – Bianca Dan şi Irina Gherasim, şi alte două în marea finală: Andreea Mihai şi Diana Movilă. Păcat însă că pruncii au şi voce, şi talent, nu prea au unde să se joace! Că în afară de Parcul Viva şi de primul părculeţ de cartier din Micro 39, restul sunt doar planuri şi promisiuni. Şi de când se tot modernizează Orăşelul Copiilor, s-au făcut copiii mari!

Dacă s-ar face, la televizor, un Next Primar în loc de Next Star, cine ştie ce talente administrative am descoperi în Galaţi… Mai ales că începe bătălia pentru alegerile locale de la anul!

Ah, să nu uit, am avut o gălăţeancă şi la MasterChef, pe Andreea Ionică! A gătit de să-mi lase gura apă până în pragul marii finale. Cred că un MasterChef ne-ar trebui şi nouă. O să mă întrebaţi ce nevoie avem de un maestru bucătar. Păi hai s-o luăm pe rând: străzile şi trotuarele sunt şvaiţer, reţelele parcă-s din mămăligă – una-două cedează, la investiţii şi locuri de muncă suntem varză, iar strategiile pe termen lung ajung, după aprobarea lor, spanac! Iaca un masterchef în administraţie ar fi în stare să facă ordine în tot aprozarul acesta! Măcar ca să nu se mai spună că suntem brânză bună în burduf de câine.

Citit 1917 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.