Ce are Galaţiul şi Bucureştiul nu

Ce are Galaţiul şi Bucureştiul nu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Toată dimineaţa, ştirile naţionale au fost dominate de un scandal iscat, în Bucureşti, de părinţii unor copii de grădiniţă care nu au mai găsit locuri pentru aceştia pe perioada verii

Disperarea părinţilor care se înscriseseră pe liste din ziua anterioară şi, chiar şi aşa, nu erau siguri că vor avea unde să îşi lase copiii pe perioada vacanţei şcolare, era întâmpinată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cu comentariul "Nu putem face noi profesori!".

E drept, primăria nu poate bate din palme să producă peste noapte profesionişti în educaţie. Dar, cel mai probabil, cu un pic mai multă organizare, s-ar fi găsit doritori să lucreze peste vară, pentru nişte bani în plus, mai ales în condiţiile în care recenta grevă nu le-a adus cadrelor didactice nici pe departe măririle de salariu dorite. Era nevoie să se facă o "recrutare" pentru educatori doritori să lucreze, cel puţin parţial, în perioada vacanţei de vară, era nevoie să se ia în calcul crearea acestei probleme şi să se prevadă dificultatea în găsirea de personal.

Cum ar fi fost dacă, de exemplu, era nevoie să se închidă un pasaj subteran din Bucureşti sau un tronson de metrou pentru două luni? Nu ar fi gândit primăria soluţii alternative de transport? Pe de altă parte, faptul că organizarea activităţii pe perioada verii nu ar fi în sarcina Inspectoratului Şcolar al Sectorului 3 nu prea stă în picioare, dacă ne uităm pe site-ul instituției unde poate fi găsită programarea de vara trecută. Adică, anul trecut s-a făcut, acum s-o facă primăria?

Adevărul, ca în aproape toate situaţiile conflictuale, este undeva la mijloc. Vă amintiţi ca, în copilărie, să fi fost la grădiniţa de vară sau, mai bine zis, în cazul nostru, al generaţiilor anilor '70-'80, la căminul de vară? Eu una, nu. Ştiu că stăteam singură mult timp, ceea ce nu este ideal, recunosc, dar nici soluţii nu prea aveau părinţii noştri. Mai plecam la bunici şi la mătuşi, la ţară, în concediu cu părinţii şi cam asta era. Evident, acum situaţia e diferită, părinţii au nevoie de alternative, fiindcă lucrează mult, mai trebuie să facă faţă şi traficului până să ajungă să-şi ia copiii, unii sunt părinţi singuri etc.

La Galaţi, din informaţiile noastre, programarea activităţilor de vară la grădiniţe s-a făcut chiar de către instituțiile respective, Inspectoratul Şcolar Judeţean publicând lista grădiniţelor care participă şi intervalul aferent fiecăreia. E drept, Galaţiul nu este Bucureşti, cererile n-or fi la fel de multe, dar nici pisica nu se aruncă de la Primărie la ISJ şi invers, iar educatorii cărora chiar le pasă de meserie şi de ce li se întâmplă copiilor au găsit o soluţie. Şi nu de azi, de ieri, ci de ani buni.

Citit 4423 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 17:57

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Joi, 22 Iunie 2023 07:25
    5.13.147.***
    O fi fost "acea " grădinița că așa se întâmplă la pomul lăudat.
    0
    0
  • postat de comunismul
    Joi, 22 Iunie 2023 02:18
    5.13.162.***
    sau mai bine zis spus ce nu are galati si are bucurestiul! ca bucurestiul are de toate! vedete mai ales! galati mai are asa ceva! ca na vedetele din galati! doar s-au format aici! ca de plecat au plecat la bucuresti! sa isi faca un rost un viata! aici oricum nu aveau ce face! pierdeau vremea! si nu
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 22 Iunie 2023 00:28
    5.13.138.***
    - Omiteti un lucru: Spatii sunt, educatori nu sunt, au mai mult de 70 de zile concediu platit si-i doare la banana de copii si de parinti !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.