Vă jucaţi cu nervii noştri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare carte de identitate emisă pentru un locuitor al Galaţiului ar trebui dotată cu o dungă roşie oblică, aşa cum erau marcate buletinele persoanelor cu probleme psihice din perioada comunistă. Nu de alta, dar văzând modul în care sunt trataţi locuitorii acestui oraş, ajungi la concluzia că toţi, în calitate de plătitori de taxe şi impozite, sunt nebuni de legat. Practic de la Revoluţie încoace finanţăm tâlhăria şi prostia cu zâmbetul pe buze, fără a ne pune întrebări.

La un an de zile după ce subsemnatul a început lungul serial cu defunctul Apaterm, această firmă girată de Primăria Galaţi a dat faliment. Nicio problemă, veţi spune! Se vor găsi alţii care să se ocupe de problemele căldurii şi apei calde a gălăţenilor. Numai că lucrurile nu stau tocmai aşa. Chiar şi în faliment, cineva trebuie să plătească datoriile defunctei. Mai ales pe cele către principalii furnizori de materie primă, cum ar fi Electrocentrale.

Vineri expiră şi ultimul preaviz dat de Electrocentrale celor de la Apaterm. Până vineri, Apaterm, Primăria, Sfântul Duh, Partidul, cineva, trebuie să vireze în conturile Electrocentrale nu mai puţin de 21 de milioane de lei.

În caz contrar, la presiunile furnizorului de gaz, respectiv Romgaz Mediaş, conducerea Electrocentrale se va vedea nevoită să taie din nou parametrii de furnizare ai aburului, lucru ce va duce automat şi la sistarea căldurii pentru gălăţeni.

Încă de la înfiinţare, Apaterm a fost o maşină de făcut şi de mâncat bani publici. Cei care au ocupat funcţii de directori prin această societate ştiu mult mai bine decât subsemnatul cum s-au calculat pierderile din sistem. Cum s-au creat datorii artificiale. Cum s-au primit gogoşi electorale. Cum au fost şterse datoriile cui trebuie, contra unor voturi. La acest început de an buba a explodat. Vizibil.

Din păcate, cazul Apaterm nu este unul singular în ceea ce priveşte relaţia autorităţilor cu angajatorul, respectiv cu cetăţeanul de rând. Tot la acest început de an am avut parte şi de mostra supremă de nesimţire la adresa gălăţenilor suficient de curajoşi să-şi părăsească locuinţele. Şi acum, când citiţi aceste rânduri, încă există străzi din Galaţi pe care se circulă greu din cauza zăpezii, în condiţiile în care ultimul fulg de nea a căzut din cer pe data de 29 decembrie 2014! Incredibil, nu? Dar totuşi adevărat. Mai există încă şi bucăţi uriaşe din arborii căzuţi în aceeaşi zi pe străzile sau prin grădinile ghinioniştilor. Halal gospodărire urbană!

Ne tot mirăm cum de ne ocolesc mai toate marile proiecte de infrastructură. Autostrăzi - nu, cale ferată decentă - nu , aeroport - nu şi aşa mai departe. Păi nici nu au cum să nu ne ocolească aceste proiecte, în condiţiile în care, de la Revoluţie încoace, avem pe scena politică aproximativ aceleaşi personaje, personaje ce doar s-au rotit din când în când, fără a schimba însă în vreun fel mersul lucrurilor.

Citit 2175 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.