Despre şcoală în era digitală - o dezbatere cu Măriuca Talpeş şi Doru Căstăian

Despre şcoală în era digitală - o dezbatere cu Măriuca Talpeş şi Doru Căstăian
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Miercuri, 14 iunie, de la ora 16,00, Casa Corpului Didactic găzduiește dezbaterea cu tema „Despre şcoală în era digitală - Oportunități și provocări pe care noile tehnologii le aduc în educație”.

Invitata este Măriuca Talpeş, liderul proiectului MERITO, iar gazdă și moderator va fi profesorul Doru Căstăian.Potrivit acestuia, dezbaterea va aborda problematica integrării tehnologiei în actul didactic, nu doar ca instrument ajutător, ci ca mediu care să îi pregătească pentru viitor pe cetățenii de mâine.

Scopul dezbaterii este de a trece în revistă câteva dintre subiectele arzătoare legate de relația dintre școală și noile tehnologii. Cei doi vorbitori vor să discute pe teme de mare interes, de la profilul clasei dotate la standardele anului 2023, până la analiza implicațiilor pe care soluțiile de inteligență artificială le vor avea asupra predării și evaluării, de la nevoia ca toţi elevii care absolvă învățământul obligatoriu să aibă competenţe digitale, la identificarea tehnologiilor care cresc impactul predării.

Măriuca Talpeș a co-fondat, alături de Florin Talpeș, grupul Softwin, din care s-a desprins Bitdefender, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de securitate cibernetică la nivel mondial. De asemenea, coordonează Intuitext, divizia de software educațional a grupului. Este membră a Consiliului Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders, sub umbrela căreia a inițiat proiectul MERITO - o cauză de recunoaștere a excelenței în educație şi de transformare a meseriei de profesor.

Doru Căstăian predă științe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați. Este profesor asociat de Gândire critică și Bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și formator pedagogic. Este, de asemenea, traducător, publicist, animator cultural şi profesor MERITO 2018.Dezbaterea este dedicată profesorilor, elevilor, părinţilor şi nu numai, iar formatul acesteia a fost ales tocmai pentru a încuraja schimbul liber de idei. Participanții sunt invitați să aducă în discuție subiecte legate de temele abordate care sunt relevante pentru ei. Se doreşte ca ideile desprinse din discuţie să fie surse de inspirație pentru integrarea noilor tehnologii în predare și evaluare.

Evenimentul va avea loc în Sala Multimedia a Casei Corpului Didactic Galați (str. Gării, nr. 35). Pentru a participa fizic, trebuie să completaţi formularul de înscriere: https://forms.gle/awKeCtJY9nYzX3sZA. Locurile sunt limitate, dar evenimentul va fi transmis şi on-line, pe pagina de Facebook a CCD Galați.

Citit 1660 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.