Aproape 4.000 de elevi din Galați încep examenele pentru Evaluarea Națională

Aproape 4.000 de elevi din Galați încep examenele pentru Evaluarea Națională
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a, pentru care examenul de Evaluare Națională bate la ușă. Aproximativ 4.000 de absolvenți gălăţeni de gimnaziu vor susține luni, 19 iunie 2023, proba scrisă la Limba și literatura română.

Calendarul de examen continuă cu proba scrisă la Matematică, ce va avea loc miercuri, 21 iunie, iar joi, 22 iunie, elevii minorităților vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. La nivelul județului Galați, nu există niciun elev care va susține această ultimă probă.

Pe 28 iunie 2023 (până la ora 14,00) vor fi afișate primele rezultate, înainte de contestații. Candidații nemulțumiți de nota obținută vor putea solicita recorectarea lucrărilor până pe 29 iunie, la ora 12.00. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 29 iunie - 4 iulie, iar pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele la contestații și mediile finale.

Profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, ne-a declarat că pentru Evaluarea Națională sunt amenajate în acest an 117 centre de examen și trei centre zonale de evaluare (notarea lucrărilor are loc în alt județ). "Sunt aproximativ 4.000 de absolvenți înscriși la examen", ne-a spus profesorul Silivestru.

Profesorii atrag atenția elevilor asupra unor reguli stricte pe care vor fi obligați să le respecte în timpul examenului. Astfel, aceștia nu vor avea voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, poșete, sacoșe și alte astfel de obiecte. Acestea vor fi lăsate în spațiile de depozitare a obiectelor personale. Elevii nu vor avea voie să aibă asupra lor, în timpul examenelor: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidații nu vor putea intra în sălile de examen nici cu telefoane mobile.

Noutatea examenului din acest an constă în faptul că la media pentru admiterea la liceu nu se va mai lua în calcul media celor patru ani de studiu, ci doar notele obținute la probele de Limba română și Matematică ale Evaluării Naţionale.

Citit 1888 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.