De ce a fost APLAUDATĂ noua INSPECTOARE GENERALĂ de la ISJ

De ce a fost APLAUDATĂ noua INSPECTOARE GENERALĂ de la ISJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi deputata Laura Marin şi-a dat demisia din funcţia de inspector general de luni, 23 iunie, Ministerul Educaţiei a întârziat numirea unui nou şef pentru învăţământul gălăţean până vineri, 27 iunie, când ordinul a sosit pe neaşteptate. Predarea ştafetei s-a făcut în secret, doar în şedinţa operativă ISJ, cum de altfel, secret a fost ţinut de către fosta inspectoare şi numele celei pentru care a pledat să-i ia locul.

Deşi în cursa pentru cel mai înalt jilţ al ISJ s-au înscris şi alte nume din PSD, iată că, în final, câştig de cauză a avut cea care ocupa deja un post de inspector de management Mioara Enache.

Emoţionată, fosta profesoară şi directoare educativă de la Colegiul Economic a declarat că s-a lăsat greu convinsă pentru a ocupa această funcţie. „Am putere de muncă pentru a continua ceea ce a făcut doamna Marin la ISJ. În plus, am o colaborare foarte bună cu toţi colegii din ISJ, dar şi cu directorii unităţilor pe care-i cunosc foarte bine, din poziţia de inspector de management. E o responsabilitate mare. Ştiu ce înseamnă, mai ales că, din luna februarie, am fost numită în toate comisiile de examene, simulări la evaluare şi bacalaureat, evaluare la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, evaluare la clasa a VIII-a, bacalaureat şi definitivat. De altfel, obiectivul meu cel mai apropiat este să duc la bun sfârşit aceste examene. Am colegi muncitori, care au făcut voluntariat, şi deşi n-au primit bani s-au ocupat cu seriozitate de derularea examenelor, ceea ce este formidabil. Îmi pare rău că nu sunt plătiţi atât cât merită pentru munca lor”, a apreciat proaspăta inspectoare generală.

Este profesoară de drept, angajată în urmă cu 18 ani la Colegiul Economic. A luat gradul I cu 10,00, a fost director educativ. Este foarte iubită de elevi, dar şi de colegii de breaslă. Numirea sa la IJS a fost întâmpinată cu aplauze: „Nu se putea o alegere mai bună”, a declarat deschis inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai. 

De la directorii de şcoli, până la simplii profesori, toţi cei cu care am discutat ieri s-au arătat surprinşi, dar şi încântaţi de actuala şefă a învăţământului.

Mioara Enache susţine că nu a fost propulsată în această funcţie de vreun partid, întrucât nu este membră a niciunuia, ci doar de fosta sa şefă, Laura Marin, care i-a apreciat munca.

Trebuie menţionat însă că soţul Mioarei Enache este nimeni altul decât consilierul local Cristian Sorin Enache, vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PSD.

Vezi şi care sunt ceilalţi profesori care au intrat în cursa pentru şefia ISJ

Citit 11159 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.