Elevele GĂLĂŢENCE de NOTA 10 au fost PREMIATE de Guvern (FOTO)

Elevele GĂLĂŢENCE de NOTA 10 au fost PREMIATE de Guvern (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 2.000 de lei pentru 10 la evaluarea naţională şi 3.000 de lei pentru media maximă la bacalaureat


Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul României premiază performanţa elevilor români la examenele naţionale. Dacă în 2013 au fost recompensaţi doar absolvenţii care au obţinut media 10 la bacalaureat, anul acesta s-au bucurat de privilegii asemănătoare şi elevii care au trecut evaluarea naţională cu medie maximă.

La Galaţi, în cadrul festivităţii de premiere, care a avut loc la Inspectoratul Şcolar, cele cinci fete absolvente de clasa a VIII-a au primit 2.000 de lei şi diplomă de excelenţă, iar elevei care a luat cu media 10 examenul maturităţii i s-au oferit 3.000 de lei şi, desigur, diploma semnată de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie. Ea, însă, îşi va lua premiul în altă zi, pentru că nu a putut participa la ceremonie, fiind plecată din oraş, pentru a se înscrie la Universitatea din Bucureşti.

La începutul videoconferinţei, Remus Pricopie a avut un mesaj către toţi elevii, profesorii şi părinţii din ţară: "Avem în ţară 106 absolvenţi care au luat bacalaureatul cu nota 10 şi 225 de elevi cu media 10 la evaluarea naţională. Cred că este o performanţă şi ne mândrim cu aceşti tineri valoroşi. Efortul nu este numai de un an, este un efort de ani de zile, un efort conjugat al familiei, al şcolii, al comunităţii şi, nu în ultimul rând, al elevilor."

Şi inspectorul şcolar general de la Galaţi, prof. Mioara Enache, le-a felicitat pe adolescente şi s-a bucurat de reuşita lor. "Fetele de nota 10 ne-au făcut astăzi să ne simţim mândri, confirmă calitatea învăţământului gălăţean şi a cadrelor nostre didactice. Le dorim succes, să termine liceul tot cu 10 şi facultatea tot cu 10”, a declarat şeful ISJ Galaţi.

Ieşiri cu prietenii şi excursii

Cum despre planurile elevelor în ceea ce priveşte şcoala am mai scris, de data aceasta am vrut să aflăm dacă au planuri de vacanţă şi ce vor face cu banii primiţi de la Guvern.

"Mă bucur că am terminat examenele şi am şi eu parte de vacanţă. Vreau doar să mă liniştesc, să ies în oraş cu prietenii, să uit de şcoală. Nu m-am hotărât încă ce voi face cu banii primiţi, dar văd eu pe parcurs”, ne-a spus Oana Mangalea, de la CNVA.

Diana Culcea, de la Şcoala Nr. 26, are planuri pentru o vacanţă la mare: "Mă duc la mare, vreau să mă liniştesc după un an plin de muncă, a fost un an greu. Vreau să mă relaxez, să ies cu prietenii, încă nu ştiu ce voi face cu banii, probabil voi cheltui o parte din ei în vacanţă",

"Cu banii câştigaţi, îmi doresc să mă duc în tabără la Cheile Grădiştei. Acum am ocazia să-mi plătesc singură tabăra, până acum m-au finanţat părinţii. Vreau să mă duc la mare, să ies cu prietenii, să profit din plin de vara asta", mărturiseşte şi Cătălina Paţilea, de la CNVA.

Studii şi telefon mobil

Teodora Dobrotă (CNVA) a câştigat o tabără învăţând, iar banii primiţi îi va păstra pentru studii departe de casă: "Merg în Grecia, într-o tabără pe care am câştigat-o la un concurs, la şcoală. Voi pleca la Bucureşti la liceu şi vreau să păstrez banii pentru mai târziu, nu vreau să-i risipesc deocamdată".

Andreea Horovei, eleva din Tuluceşti, se va răsfăţa cu un telefon performant, pe care şi-l doreşe de mult timp: "În vacanţa de vară o să merg la mare, cu familia. Din banii câştigaţi acum vreau să-mi cumpăr un telefon mai performant. Media 10 a fost pentru mine atât o împlinire personală, cât şi una financiară".

CITEŞTE ŞI: RECORD MONDIAL DOBORÂT la Galaţi! Războiul roboţilor, la CNVA (FOTO)

Citit 4837 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.