TINERII ŞI ORAŞUL/ Galeria şefilor de promoţie: O fată - cel mai bun viitor inginer de la "Dunărea de Jos"

TINERII ŞI ORAŞUL/ Galeria şefilor de promoţie: O fată - cel mai bun viitor inginer de la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Este în anul IV la Facultatea de Inginerie, specializarea Inginerie economică industrială, iar cariera spre care se îndreaptă porneşte de la o mare pasiune. Nicoleta Violeta Cristea este şefă de promoţie, cu o medie de 9,81, într-un domeniu tehnic, dominat de bărbaţi, în care nu ai zice că o domnişoară timidă şi fragilă, de numai 22 de ani, se poate simţi ca peştele în apă. Şi-a descoperit vocaţia în liceu, atunci când dirigintele ei a organizat o excursie la Facultatea de Mecanică. Nu au speriat-o nici miile de detalii tehnice, sălile reci, cu utilaje şi nici faptul că aici se mănâncă matematică pe pâine: Nicoleta îşi croise încă de pe atunci visele, cu o precizie de inginer.

A fost printre primii încă din anul I, nu i s-a părut neobişnuit niciodată faptul că stăpâneşte un domeniu tehnic mult mai bine decât colegii săi, a pus acest lucru pe seama faptului că fetele sunt mai ambiţioase. A participat la toate concursurile şi sesiunile ştiinţifice studenţeşti, aşa că acum are acasă o colecţie impresionantă de premii în domeniul ingineriei. A fost la câteva stagii de practică, s-a implicat în proiecte de cercetare ştiinţifică şi a experimentat mai mult în domeniul construcţiilor de maşini. Toate acestea înseamnă că Nicoleta nu prea mai are timp pentru ea, mai ales că acum se pregăteşte intens şi de licenţă. Dar nu are regrete: atunci când vorbeşte despre inginerie, ochii Nicoletei strălucesc frumos, semn că domeniul nu e ales întâmplător. Despre viitor, studenta vorbeşte cu speranţă: va face master, apoi doctoratul în inginerie şi se va implica în proiectare şi cercetare. Toate aici, la Dunărea de Jos.

”La Facultatea de Inginerie din Galaţi sunt profesori excelenţi, de la care avem ce învăţa. Ei sunt modelele noastre şi tot ei deschid cât mai multe uşi pentru noi”, spune Nicoleta. Cea mai bună studentă de la Facultatea de Inginerie întăreşte ideea că, acolo unde este pasiune, putem vorbi cu adevărat de profesie.


 

Citit 2743 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2015 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.