Ucraineni, basarabeni și români - uniți să curețe Faleza Dunării (FOTO)

Ucraineni, basarabeni și români - uniți să curețe Faleza Dunării (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Sfârșitul săptămânii a adus laolaltă cetățeni ucraineni, ai Republica Moldova și români pentru a contribui la protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător printr-o acțiune de ecologizare desfășurată pe Faleza Dunării, un loc de promenadă iubit de toți cei care locuiesc în Galați, cât și de vizitatori. 

Succesul acestei acțiuni de ecologizare a fost rezultatul colaborării părților implicate Școala Româno-Britanică și Fundația „Piticot” din municipiul Galați, România, Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din comuna Gura Camencii, raionul Florești, Republica Moldova, în parteneriat cu Jesuit Refugee Service România (JRS), Alianța Studenților din Ucraina și Moldova (ASUM), Asociația „Pro Natura” Galați, Rotary Club „Dunărea de Jos” Galați și Repere Medicale arătând că, atunci când comunitățile se unesc pentru o cauză comună, pot realiza schimbări semnificative în protejarea mediului înconjurător, după cum am aflat de la prof. Liliana Tcaciuc.

„Principalul scop al acțiunii este să trăim și să ne creștem copiii într-o ambianță curată și sănătoasă. Totodată, un rol important al acestui eveniment este de a integra și de a se acomoda social, cultural, economic și civic cetățenii români cu cetățenii moldoveni, cetățenii refugiați ucraineni și alți cetățeni străini în viața cotidiană și citadină a municipiului Galați”, a precizat președinta Asociației Obștești „Luceafărul Răutului”.

Activitatea a adus împreună oameni din medii culturale diferite, promovând dialogul și colaborarea între comunitățile din Ucraina, Republica Moldova și România.

Circa 100 de persoane s-au adunat sâmbătă, 7 octombrie, la Elice, adunând deșeuri din zona Falezei Dunării, pentru a promova, prin propriul exemplu, practici ecologice responsabile.

Evenimentul de ecologizare „Protejăm natura fără frontiere” a fost realizat cu sprijinul mai multor sponsori: PetVet Medical Galați, Restaurantul „Neacșu” Galați, Sc Mondo Demolari Excavatii Srl Galați, Sc Flu BriaConsult Srl Galați, Sc Munteanu MayaCory Srl Galați și Dantura Clinic Galați, cât și al partenerilor media: TVR Moldova, Radio Chișinău, „Viața liberă”, Monitorul de Galați, Lider FM Galați, al voluntarilor și al Serviciului Public Ecosal Galați.

”Cu toții suntem parte a soluției pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare”, mai spune prof. Liliana Tcaciuc, cea care a strâns laolaltă oameni, firme și instituții, pentru a demonstra că, împreună, suntem mai puternici.

Citit 1988 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 15:49

2 comentarii

  • postat de fara discriminari
    Luni, 09 Octombrie 2023 09:55
    5.13.199.***
    Daca tot protejam natura fara frontiere de ce nu ati invitat si alte etnii?
    5
    11
  • postat de suparatu`
    Luni, 09 Octombrie 2023 09:36
    93.120.27.***
    Sa curete marlanii care fac mizerie pe Faleza !
    1
    28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.