A călcat pedala de accelerație și a fugit de poliție

A călcat pedala de accelerație și a fugit de poliție
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deși oamenii legii i-au făcut semn să oprească în trafic, un gălățean a sfidat legea și a mărit viteza mașinii pe care o conducea. Conducătorul auto, care a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire al unui echipaj de poliție, în timp ce se deplasa pe strada Fagului, din Galați, în jurul orei 01,40, va răspunde acum penal pentru fapta sa.

Pentru că șoferul a călcat accelerația în locul frânei, oamenii legii au pornit pe urmele acestuia cu autospeciala de poliție, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, însă, la intersecția cu strada Gheorghe Asachi, bărbatul aflat la volan a abandonat autoturismul, lăsându-l pe trecerea de pietoni cu motorul pornit și s-a urcat în alt autovehicul parcat în zona respectivă pe scaunul din dreapta, în calitate de pasager.

„Persoana în cauză a fost depistată și identificată de polițiști, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Galați, care are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Bărbatul a fost testat atât cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind negativ, însă în urma testării cu aparatul Drager din dotarea Biroului Rutier Galați, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive”, explică agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Un alt bărbat, de 35 de ani, tot din Galați a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești pe raza comunei Tudor Vladimirescu, sub influența substanțelor psihoactive, în cursul nopții de miercuri spre joi, în jurul orei 02,40.

„În toate cazurile persoanele au fost conduse la unități spitalicești unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, precum și pentru stabilirea cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere acolo unde a fost constatată această faptă”, concluzionează reprezentantul IPJ Galați.

Citit 1993 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 18:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro