RoSophia, în semifinalele competiţiei mondiale de robotică (FOTO)

RoSophia, în semifinalele competiţiei mondiale de robotică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Echipa de robotică RoSophia a Centrului Județean de Excelență Galaţi, despre care scriam recent că este susţinută financiar de Consiliul Judeţean pentru a se deplasa, între 17 şi 20 aprilie, la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, în SUA, a reuşit un parcurs foarte bun, în lupta cu echipe din toată lumea.

 

După patru zile de competiție intense, 10 meciuri de calificare și serii de jurizare la standul echipei, echipa gălățeană care ne-a reprezentat la aceste mondiale, RoSophia #21455 se întoarce cu cel mai bun rezultat obținut până acum de o echipă gălățeană de FTC - Premiul THINK AWARD - locul 2.  Premiul THINK AWARD este acordat echipei care a demonstrat că poate înlătura ,,obstacolele inginerești’’ prin gândire creativă. Caietul tehnic al echipei prezintă elementele științifice și matematice care au stat în spatele design-ului robotului și în crearea strategiilor de joc.

RoSophia #21455 a jucat și semifinalele competiției din divizia Edison împreună cu căpitanii care i-au ales să le fie aliați, echipa Sharkbots- Mamaroneck, SUA și echipa Mystery- Tainan, Chinese Taipei. Deși nu au reușit să se califice în finale, au jucat și trăit fiecare meci la intensitate maximă, punând reale probleme adversarilor- unele din cele mai bune echipe din lume la această oră.

Mentorii echipei, doamna Ionela Penu și doamna Marinela Buruiană, ne spun ca recordul mondial pentru autonomie în meci oficial 4+10, deținut de echipa RoSophia împreună cu echipa Cyliis din Iași, a fost doar egalat, nu doborât, la mondialele din acest an, de echipele RO2D2 din Ploiești și Robokings Aurum din Australia.

Astfel, în Galați, se face performanță în robotică prin echipa RoSophia #21455 și îi așteptăm pe tinerii aceștia extraordinari, la întoarcere, să ne povestească despre experiența lor americană, despre pasiune, despre munca de care este nevoie pentru a ajunge la aceste rezultate. Până atunci însă, tragem cu ochiul la atmosfera evenimentului prin ochiul camerei de fotografiat.

Citit 3186 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 22:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro