66 de persoane conduse la audieri după o acţiune a Poliţiei (VIDEO)

66 de persoane conduse la audieri după o acţiune a Poliţiei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni dimineaţă, peste 150 de poliţişti gălăţeni de la ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Intervenţie Rapidă au organizat o acţiune pe raza municipiului Galaţi în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică.

Poliţiştii au vizat identificarea, depistarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor suspecte de comiterea unor infracţiuni, a persoanelor care încalcă prevederile O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, cu ocazia acestei acţiuni poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi au efectuat 15 percheziţii (din care opt în cadrul penitenciarului), fiind vizate persoane suspecte de comiterea unor înşelăciuni prin intermediul telefoanelor mobile. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe înscrisuri, cartele telefonice, telefoane mobile, recipise de la oficiile poştale şi 12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

„Pe parcursul derulării acţiunii, poliţiştii au legitimat 169 de persoane, 66 au fost conduse la sediul poliţiei, din care 23 au fost amprentate şi fotografiate pentru a fi introduse în bazele de date ale poliţiei. De asemenea, 14 persoane care locuiau fără forme legale au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 1.050 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 97/2005”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. În cadrul aceleiaşi, poliţiştii de la rutieră au constatat două infracţiuni şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale unor persoane care conduceau autovehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Poliţiştii au reţinut patru permise de conducere şi două certificate de înmatriculare”, a completat Cristina Tatulici. Unul dintre cei prinşi de poliţişti a fost Alexandru B., de 35 ani, din localitate, care conducea o autobasculantă neînmatriculată, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, de asemenea fiind cercetat şi Cornel N., proprietarul autobasculantei, pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

Citit 2370 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.