Bătălie în casa scării

Bătălie în casa scării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr de 19 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit, cu destul „simţ de răspundere”, de un vecin de-al său. Episodul a avut loc la blocul Z2, din cartierul Micro 19.

Tânărul M. Marius povesteşte că, în ajun, pe la ora 18.00, se afla pe treptele scării II a blocului. „Stăteam cu încă doi băieţi, vecini de acolo şi mâncam seminţe. A ieşit doamna şi ne-a spus să plecăm. I-am răspuns că plecam în două minute, să terminăm seminţele. A ieşit la noi şi când am vrut să intru în scară, m-a lovit cu piciorul în coaste. Cred că era în stare de ebrietate. M-am dat în spate să mă feresc. A ieşit şi soţul doamnei, băut şi el, care a luat o bâtă din grădina şi m-a lovit cu ea”, povesteşte băiatul, arătând spre umerii juliţi.

„După asta mi-a dat în cap, mai spune Marius. După aia nu mai ştiu. Am căzut şi am leşinat.”

Tatăl lui Marius, M. Pardailan, se declară surprins de atitudinea vecinului său. „Eu m-am înţeles bine cu toată lumea, inclusiv cu el. Dar, de când s-a făcut şef, se comportă de parcă l-a prins pe Dumnezeu de un picior. Cum să dai aşa cu parul într-un om? Dai într-un animal, dar într-un om… ” se întreabă consternat bărbatul.

Mama băiatului, M. Ilinca, spune că fiul său nu creează probleme în cartier. A fost elev până acum vreo două luni la Grupul Şcolar de Marină, dar din vina absenţelor nu s-a mai dus. „Acum vreau să-l ajut pe tata”, spune băiatul. Tatăl său, după propriile spuse, lucrează în construcţii, ca antreprenor.  

Tare am fi vrut să vedem ce spun şi vecinii despre acest incident, mai ales că domnul pe care tânărul îl învinuieşte pentru agresiune este, din câte am înţeles, chiar preşedinte al asociaţiei de proprietari. Am sunat, pe rând, la o mulţime de uşi, începând chiar cu cea a bărbatului – apartamentul 21. Niciun răspuns, însă.

Am reuşit să găsim o vecină care să discute cu noi abia la etajul al doilea. „Eu nu ştiu nimic, n-am auzit, nu mă deranjează nici un băiat. Nici nu prea ies aşa des din casă. Nu ştiu ce-au făcut dar, după părerea mea, când e abţiguit, omul ar trebui să-şi vadă de treaba lui şi să nu iasă din casă”, spune femeia.

O altă vecină ne spune că n-a auzit nimic. Nu era acasă, a fost plecată şi s-a întors noaptea târziu.

„S-au efectuat audierile în acest caz. Tânărul a înjurat-o pe femeie, iar bărbatul a ieşit din casă şi l-a lovit pe tânăr. Se aşteaptă eliberarea certificatului medico-legal. Dacă tânărul va depune plângere, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.

Mare păcat că, după ani de convieţuire, se ajunge la asemenea conflicte din care locatarii nu au decât de pierdut. Nu suntem de părere că rezolvarea unor astfel de probleme se face cu parul.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.